Els 65 milions d'euros que Joan Carles I va retirar de la seva herència per regalar a Corinna Larsen el juny del 2012 van ser blindats en un contracte firmat per tots dos al qual ha tingut accés El Español. Segueix llegint Joan Carles se'n va d'Espanya.

Aquest és el primer document conegut on apareixen juntes les firmes de Joan Carles I i de la seva amant. Al contracte, la còpia del qual la té el fiscal suís Yves Bertossa, Joan Carles reconeix ser el primer beneficiari de la Fundació Lucum. Aquesta és una entitat panamenya creada per rebre una donació de 100 milions de dòlars enviada el juliol del 2008 pel rei saudita Abdullah bin Abdulaziz al-Saud al llavors cap de l'Estat espanyol.

Primera pàgina contracte donació

Primera pàgina del contracte de donació - El Español

segona i ultima pàgina

Segona i última pàgina del contracte de donació - El Español

La investigació de la fortuna que Joan Carles I va poder mantenir oculta a Suïssa durant quatre anys, sospita que els diners provinents de l'Aràbia Saudita van ser una comissió per la intermediació del Rei per aconseguir l'adjudicació a un consorci d'empreses espanyoles del tren d'alta velocitat entre Medina i la Meca.

El donant, indica el contracte, "és el primer beneficiari d'una Fundació que té actius bancaris estimats en el dia d'avui en més de 65 milions d'euros". "El donant", afegeix, "desitja fer una donació irrevocable d'aquests actius a la donatària, que ha acceptat".

Donació irrevocable

L'article 2 del document indica que la donació és "concedida i acceptada" amb dues característiques rellevants. La primera és que es tracta d'un títol "gratuït i irrevocable, és a dir, sense clàusula de devolució en cas de premort de la donatària". És una estipulació encaminada a garantir que la donació no surti de l'àmbit patrimonial de Larsen ni tan sols en el cas que ella morís abans que el donant.

La segona singularitat és que s'estableix una "dispensa de relació amb l'herència del donant", de manera que aquests fons queden desvinculats de la regla de la relació o col·lació amb l'herència del rei emèrit. La fórmula escollida busca beneficiar Corinna en excloure la donació d'una futura partició de l'herència del monarca entre els seus hereus legals, particularment Felip VI i les seves germanes Elena i Cristina.