Jéssica Albiach, candidata d'En Comú Podem, ha valorat molt positivament els resultats assolits pel seu partit a les eleccions d'aquest diumenge, en què els comuns han mantingut els 8 diputats que van obtenir als comicis del 21 de desembre del 2017. "Gràcies a la gent que ens ha fet confiança i també als que desitjaven que desapareguéssim", ha afirmat Albiach amb ironia. "Hem demostrat que som un espai sòlid. Això és només el primer pas, ja que només en queda per endavant créixer i avançar", ha afegit la candidata d'En Comú Podem.

jessica albiach eleccions 14 F EFE

Jéssica Albiach, votant durant la jornada electoral d'aquest diumenge / EFE

Albiach reclama a Illa i a Aragonès un govern d'esquerres

 Com ja ha anat reiterant durant tota la campanya electoral, Jéssica Albiach ha repetit el gran objectiu d'En Comú Podem, formar juntament amb el PSC i ERC un tripartit d'esquerres al capdavant del govern. "Volem un govern d'esquerres. Hi ha majoria i estem davant del Parlament més d'esquerres de la història. Aquest és un govern imparable i tard o d'hora arribarà una nova etapa a Catalunya", ha afirmat la líder d'En Comú Podem.

Albiach, a més, ha anunciat que aquest dilluns mateix trucarà a Salvador Illa, candidat del PSC, i a Pere Aragonès, el d'ERC, per intentar posar el fil a l'agulla. "Farem tot el que estigui a les nostres mans. Els trucaré per demanar que deixin de banda els vetos estèrils propis d'unes altres èpoques que no serveixen. Hem de contribuir per formar un govern d'esquerres transversal. El govern d'esquerres ja s'ha format a Espanya i a Barcelona i Catalunya s'ho mereix".

 

Albiach, a més, ha enviat un missatge enverinat a Salvador Illa, que segons ha afirmat el mateix candidat ja té decidit presentar-se a la investidura en ser el PSC la força més votada. "Seria bo que ningú es presenti a una investidura sense tenir tots els suports necessaris. No volem investidures fake", ha advertit.

jessica albiach ACN

Jéssica Albiach, atenent els mitjans de comunicació / ACN

Albiach lamenta l'entrada de Vox al Parlament

Durant la seva valoració, Jéssica Albiach també ha volgut mostrar la seva enorme preocupació per l'entrada al Parlament de Catalunya, i amb molta empenta, de Vox, que s'ha erigit, amb 11 diputats, en la 4a força més votada. "Ens preocupa moltíssim l'entrada de Vox al Parlament, és la notícia més preocupant de la nit. En aquesta legislatura tots els demòcrates hem de treballar per fer un cordó sanitari", ha reclamat. 

 

Imatge principal: Jéssica Albiach, candidata d'En Comú Podem, analitzant els resultats de les eleccions / Europa Press