Vox no descarta personar-se com acusació en una hipotètica causa contra el líder del partit a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, detingut aquest dimarts per denúncies d'abusos sexuals. Així ho ha anunciat el líder de la formació d'extrema dreta, Javier Ortega, en declaracions als mitjans des de Brussel·les.

Segons ha explicat Ortega, Vox és un partit que actua "amb fermesa" i si un dels afiliats és acusat d'un delicte se'l suspèn "immediatament" de l'afiliació, a més d'obrir un expedient. "No descartem que quan tinguem tota la informació si és necessari ens personarem en l'acusació a la causa pel dany que hagi pogut causar en el nostre nom", ha afegit. A més, ha remarcat que Vox és la formació que demana "cadena perpètua pels tipus de delictes sexuals".

Amb tot, posteriorment ha matisat que ell no és "jutge". "No presumiré culpabilitat, però estic parlant per a uns determinats delictes, respectem el dret a un judici just i la presumpció d'innocència per a qualsevol espanyol, fins i tot a altres partits polítics", ha afegit.