Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir el líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, per presumptes delictes contra la llibertat sexual. Segons ha avançat el diari 'Segre', l'arrest es va produir a la tarda al barri de Cappont, en el lloc de treball de l'investigat, arran d'una denúncia per presumptes delictes sexuals contra menors d'edat.

Segons fonts policials, les víctimes podrien ser coneguts del seu entorn més proper, extrem que és investigat pels agents a càrrec de les indagacions. La investigació policial continua oberta i està previst que el sospitós passi a disposició judicial en les pròxims hores al jutjat de guàrdia.

José Antonio Ortiz Cambray va ser el candidat de Vox en el Senat per Lleida a les eleccions generals del 26 de juny de 2016. Posteriorment va ser el candidat de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'alcaldia de Lleida en les eleccions municipals de 2011 i també cap de llista de la formació per al Senat que es van celebrar a finals d'aquell any.

Segons l'esmentat medi, durant la campanya de 2016, el perfil públic de Facebook de José Antonio Ortiz Cambray va causar polèmica en exhibir de forma oberta símbols franquistes que ja no estan disponibles en el seu perfil públic de la xarxa social.

Segons el diari 'La Mañana', Ortíz es va negar a declarar ahir, i ha afegit que aquest mateix dilluns va presentar una denúncia a la Fiscalia per presumpte delicte d'odi després que el 27 de febrer apareguessin 5 ninots amb les sigles i les cares dels líders polítics de Cs, PP, PSC, Units Podem i Vox penjats del Pont dels Instituts de Lleida. En la denúncia, el partit d'ultradreta assegurava que va conèixer a través dels mitjans que aparèixer cinc ninots penjats.

Vox es desvincula

Per la seva banda, el partit ultra Vox ha emès un comunicat en què assegura que Ortiz no ocupa cap càrrec de responsabilitat dins del partit i és tan sols un militant de base i que ha estat suspès d'afiliació.