El conseller d'Economia, Jaume Giró, ha fixat aquest dimecres el seu punt de mira sobre el PSC. Unes inicials que signifiquen Partit Socialista de Catalunya, i que ha volgut recordar-ho al ple del Parlament i després de ser interpel·lat per aquesta mateixa qüestió. I és que Giró ha deixat en absoluta evidència aquesta formació per la seva fèrria defensa del govern espanyol liderat per Pedro Sánchez, però abandonant en algunes ocasions els interessos de la seva terra. Així, el conseller ha aprofitat el reclam perquè els 11.000 milions previstos pel PERTE de microxips arribin a Catalunya. "Demanem fer un front comú i que facin seu aquest projecte, ja que aquí tenim un ecosistema com ningú per aquest sector. Estem segurs que faran gala de la seva tercera sigla i faran un front comú amb nosaltres", ha llançat Giró.

Un dard dur que ha arribat després que el diputat socialista Jordi Riba hagi volgut retreure al Govern com està executant les inversions pels fons dels Next Generation, que ha opinat que és massa baix. Aquí també Jaume Giró l'ha deixat en evidència, recordant que l'enfocament de la seva pregunta no era "del tot adequat". "No és tan important la velocitat d'execució com l'eficàcia, la transparència i la justícia en la distribució dels fons", ha sentenciat.

No només això, sinó que també ha estat contundent en recordar la realitat de les inversions i la manca d'execució per part de l'Estat. El 2021, només un terç de les promeses pressupostàries van complir-se a Catalunya. "El balanç dels fons Next Generation s'ha de fer a finals d'any, com el seu 35,7%", ha dit. I també ha deixat clara la seva desconfiança amb allò que garanteix l'Estat en matèria d'aquests fons europeus. "Amb l'experiència històrica que tenim amb Espanya, una cosa és el promès i l'assignat, i una altra l'ingressat. De moment hem ingressat 1.500 euros, la resta està promès i quan arribi en parlem".

Dimarts, Puigneró atacava el PSC

L'atac directe de Jaume Giró contra el PSC arriba després que ahir el vicepresident Jordi Puigneró també fes dels de Salvador Illa la seva diana preferida. També al Parlament, va lamentar que tot i fer-se dir 'govern alternatiu' són "intranscendents". "M'agradaria que tinguessin el valor i el coratge que té Javier Lambán contra Pedro Sánchez pels Jocs d'Hivern", va retreure el vicepresident, en relació amb l'oposició frontal exercida pel president aragonès en la defensa dels interessos de la seva comunitat autònoma i que han acabat fent caure el projecte olímpic. Un líder autonòmic que, a més, és membre del PSOE. "Lambán els ha passat per sobre, i a l'Aragó s'ha executat un 109% de les inversions previstes", va recordar. "Posin-se les piles perquè governen a l'Estat amb dos ministres i estan aconseguint uns resultats nefastos per a Catalunya". Raquel Sánchez i Miquel Iceta, del PSC, són titulars d'Infraestructures i Esports, però ni aconsegueixen que es compleixin les despeses pressupostades ni que s'impulsin els Jocs. "Tota la confiança en el seu grup polític, però han de demostrar que es quadren davant Pedro Sánchez", va sentenciar.