L'exconseller d'Economia Jaume Giró ha expressat els seus dubtes sobre que Junts per Catalunya sigui el soci prioritari pel Govern per aprovar els pressupostos. Tanmateix, en una entrevista a Catalunya Ràdio, Giró ha afirmat: "Si de veritat Junts és una opció prioritària arribarem a un acord, però tinc molts dubtes". Tot i la disposició a negociar que ha expressat, Giró s'ha decantat per apuntar que els comptes podrien ser aprovats per altres formacions de l'hemicicle català com el PSC

"Els pressupostos que vam fer eren, per mi, molts bons pressupostos de coalició", ha declarat Giró i ha subratllat que els comptes que s'estan negociant ara ja no són els que ell i el seu equip van elaborar. "Els que jo vaig deixar el 2 d’octubre eren uns pressupostos que no serien els que faria ERC sol ni els que faria jo sol com a conseller d’Economia de Junts. Ara, les coses han canviat completament", ha afirmat. Giró ha assegurat que la reestructuració de l'Executiu i el canvi de prioritats, fan que els nous comptes ja no es puguin considerar els seus. L'exconseller ha deixat clar que l'aprovació dels pressupostos és, en gran manera, responsabilitat del Govern. 

A més, l'exconseller d'Economia ha criticat que "Els 900 milions d'euros que ha pactat ERC són per infraestructures que ja haurien d'estar fetes". Giró ha subratllat que en el període Catalunya té "un dèficit d'inversió en infraestructures de 3.200 milions d'euros, no de 900 milions". Tot plegat, fa que la inversió sigui insuficient per Giró. 

Escepticisme amb aquest pla per reformar la sedició 

Giró s'ha mostrat partidari de derogar el delicte de sedició, que ha titllat d'obsolet, Ara bé, no estaria conforme en la manera en la qual el govern espanyol planeja modificar aquest delicte. "Pel president espanyol és un negoci rodó", ha sentenciat. L'exconseller considera que l'actual pla sobre el delicte de sedició blanqueja Espanya com un Estat democràtic davant dels ulls d'Europa. A més, ha remarcat que facilita l'extradició i beneficia a Pedro Sánchez per aprovar dels pressupostos.

Per tot això, es mostra crític amb la proposta de reforma de la sedició. "Si es deroga el delicte de sedició i prou em semblaria bé, quan comença a haver-hi altres elements ja no", ha conclòs. 

Junts per Catalunya, més unit

Després de la sortida del Govern de Junts per Catalunya, les possibles desavinences internes del partit han pres protagonisme. Per la seva banda, Giró considera que el partit ja ha passat pàgina. "No hi ha cap ferida interna que jo detecti, al contrari. Avui veig un partit fort, unit, cohesionat", ha assegurat. Actualment, l'exconseller es mostra bolcat en el partit, el qual s'encamina cap a les eleccions municipals. Giró ha insistit que es vol dedicar a ajudar als candidats de Junts a les muncipals i ha remarcat que no es el moment de plantejar-se si vols ser candidat del seu partit als comicis catalans: "Ni porta oberta ni porta tancada". Una postura que ja va avançar fa uns dies