L'exconseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha exposat els seus plans per als pròxims mesos, ja fora del Govern. El dirigent de Junts per Catalunya ha assegurat en una entrevista a La Vanguardia que el seu pas per la política no ha finalitzat i ha avançat: "Ara, el que faré és anar per tot el territori, des de Portbou fins a Les Cases d'Alcanar passant per Sort, escoltant la gent. Vull escoltar directament les persones per saber quines preocupacions tenen, quines prioritats ells creuen que hauria de tenir el país". A més, Giró ha remarcat que en aquesta nova empresa també vol "ajudar tots els candidats de Junts en tot allò que pugui per guanyar les eleccions municipals"

Preguntat sobre el motiu d'aquest procés, el dirigent de Junts ha afirmat que vol conèixer millor el país i la situació actual. Giró considera que a Catalunya cal "una injecció d'autoestima, necessitem recuperar l'orgull i necessitem projectes estimulants que reforcin la cohesió del país i que tornem a tenir aquell orgull de país que hem tingut i que no veig en aquest moment". Giró no s'ha postulat com a líder de Junts en les pròximes eleccions actualment. "No em plantejo res en concret perquè a la vida fer projectes és força inútil, la vida et sorprèn contínuament", ha assegurat. 

El dirigent de Junts també s'ha pronunciat sobre la situació del seu partit en l'actualitat. Preguntat sobre si hi ha convivència o risc d'escissió ha respost: "Hi ha un debat viu, però hi ha cohesió interna. De l'escissió no m'haurà sentit parlar a mi. Discrepo que hi hagi amenaça d'escissió". Giró ha afirmat que tot el "soroll" que ha envoltat la formació els darrers mesos els ha perjudicat. Malgrat tot, ha conclòs: "Confio que superem aquesta etapa i que parlem ja dels projectes". 

Prudència davant de la derogació del delicte de sedició

Jaume Giró ha valorat "amb prudència" la derogació del delicte de sedició. "No sabem qui ni com afectarà, ni quin serà l'abast del delicte de desordres públics agreujats o la interpretació dels jutges", ha recordat i ha afegit: "Sospito que derogar la sedició facilitarà les extradicions". Tanmateix, ha remarcat que amb aquesta reforma es continua lluny de l'amnistia: "Si tinc alguna cosa clara és que no estem ni un mil·límetre més a prop de l'amnistia ni d'un referèndum vinculant". 

L'exconseller d'Economia també s'ha posicionat sobre un altre dels fronts oberts actualment en la política catalana: l'aprovació dels pressupostos. Giró es mostra partidari d'aprovar els comptes després d'un procés de negociació. "És millor un país que tingui els pressupostos aprovats l'1 de gener", ha remarcat. Malgrat tot, això no és un xec en blanc pel dirigent de Junts, ja que ha remarcat la importància de negociar uns comptes, que remarca, no són els que ells va deixar quan va abandonar l'Executiu.