L'exdirector del Gabinet del president espanyol Pedro Sánchez, Iván Redondo, ha esclarit que la seva sortida del govern espanyol va ser a petició seva: "Seré molt clar: vaig decidir parar i vaig parar, i el president ho va entendre".

Redondo ha assegurat que la seva intenció no és tornar a la política "en aquest moment", encara que ha matisat que està "al servei del president", amb qui "sempre" està en contacte. "Sempre hem tingut una relació especial que mantenim i cuidem", ha explicat l'exdirector del Gabinet de Sánchez en la localitat del País Basc d'Ordizia, moments abans de ser anomenat Cofrare d'Honor del Formatge Idiazabal.

També ha explicat que al costat de Sánchez ha viscut "moments interessants, amb certes acceleracions històriques", per tant, "on hi va haver una relació especial, la segueix havent-hi i n’hi haurà sempre", un contacte que, ha afegit, s'estén a "les ministres i els ministres".

"Noves etapes"

Preguntat pel seu futur immediat, Redondo no ha volgut revelar si estarà lligat a l'àmbit polític i tampoc si finalment recollirà tot el viscut durant la seva labor en l'Executiu en un llibre. "Jo li he donat molt a la política i la política m'ha donat molt", ha explicat, al mateix temps que ha afegit que, als seus 40 anys, encara li queden "unes quantes batalles i moltes etapes que es coneixeran les pròximes setmanes".

En relació al reconeixement com a Confrare d'Honor del Formatge Idiazabal, Redondo s'ha mostrat "molt content" pel nomenament i per estar "a casa, en els orígens, en una volta al bàsic".

La figura de Redondo

La seva carrera de spin doctor va començar amb el populisme del popular Xavier García Albiol a la campanya per l'alcaldia de Badalona, que va guanyar. Hi ha molt misticisme entorn de la seva figura, segons a qui es pregunti, la seva influència és total o simplement l’habitual en un assessor. Però tothom coincideix que Redondo era una figura importantíssima i amb molt pes dins de l'executiu espanyol. Va gestar el famós efecte illa i la moció de censura contra l'expresident popular Mariano Rajoy.

ivan redondo efeIván Redondo darrere de Pedro Sánchez. - EFE

Després de l'èxit de la campanya a Catalunya per Salvador Illa, el director del Gabinet va liderar el disseny de la campanya per la presidència de Madrid amb Ángel Gabilondo. Aquesta campanya no va sortir-li tan bé, llavors va ser quan Redondo va fer un pas enrere i des de la Moncloa va començar a assenyalar al mateix Gabilondo com el principal obstacle per aconseguir una victòria en les urnes. La derrota electoral a Madrid junt amb la moció fallida a Múrcia va ser un revés molt dur per la seva figura, fins ara quasi impecable.

D’altra banda, cal recordar que també va ser cap del Gabinet de la Presidència de la Junta d'Extremadura, amb rang de conseller, assessorant el popular José Antonio Monago. Per tant, ha assessorat tant blaus com vermells, popular o socialistes, caracteritzant-se sempre com un professional expert en la comunicació i l'assessoria política.

Imatge principal: Iván Redondo quan encara estava actiu en la política - Europa Press