Carles Puigdemont ha aprofitat l’inici de la campanya per recordar una de les promeses electorals fetes fa quatre anys pel candidat a la presidència del PSOE, Pedro Sánchez, promesa que no ha arribat a complir.  Amb ironia, Carles Puigdemont recorda com l'ara president espanyol es va comprometre l'any 2019, durant un debat electoral, a portar-lo de nou a Espanya.

“A quinze dies de les eleccions espanyoles, és bo recordar les promeses fetes a la campanya de fa quatre anys. En recordo una de molt solemne i contundent”, apunta Puigdemont en un missatge a Twitter, que acaba amb un irònic “Salutacions des de Waterloo” i l'emoticona de la picada d'ullet. L’ara diputat aporta el vídeo del debat electoral de fa quatre anys on Pedro Sánchez retreu al llavors candidat del PP, Pablo Casado, que Puigdemont se n'anés a l’exili: “Amb vostès, senyor Casado, Puigdemont va fugir, i jo em comprometo a portar-lo a Espanya i que passis comptes davant la justícia espanyola”.

Eleccions generals i l'indult a Puigdemont

El recordatori de Puigdemont arriba el primer dia de campanya de les eleccions generals i l’endemà que l'eurodiputat revelés que dirigents del PSOE li van oferir l’indult si tornava a Espanya i era jutjat, proposta que va rebutjar. La reacció del PSOE a aquestes revelacions no es va fer esperar. Diversos ministres van assegurar que això no era cert i el mateix Pedro Sánchez s’hi va referir i va desqualificar Puigdemont. "No em deixa de sorprendre [la revelació], perquè la paraula de Puigdemont val el mateix que la seva declaració d'independència, és paper mullat", va apuntar el president espanyol. Sánchez va afegir que "afortunadament Puigdemont", que abans era un "problema per a Espanya", ara és una "anècdota" amb el tipus de declaracions que ha fet.

Per la seva banda, Alberto Núñez-Feijóo va aprofitar la revelació de Puigdemont per atacar el govern espanyol i el seu president, a qui va acusar, en el míting d’obertura de campanya, d’estar venut als independentistes. De fet, el líder popular va recordar la promesa de Sánchez del 2019. “Entre jutjar-lo i indultar-lo torna un altre cop la mentida sanchista”, es va exclamar Feijóo. A l'altra banda, la ministra de Transports, Raquel Sánchez, va acusar Carles Puigdemont d'alinear-se amb el PP per fabricar mentides contra el PSOE. Sánchez va assegurar que eren "rotundament falses" les revelacions de Puigdemont sobre l'indult ofert per l'entorn dels socialistes.