El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebutjat aquest dijous l'afirmació de Carles Puigdemont que persones del PSOE li van proposar un indult si s'entregava. En aquest sentit, el candidat del PSOE a la reelecció ha assegurat que la paraula de l'expresident català és paper mullat i ha carregat contra el PP acusant Alberto Núñez Feijóo d'enyorar la Catalunya de Puigdemont.

🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

Durant una entrevista a Tele 5, informa Europa Press, li han preguntat per les afirmacions de dimecres de Feijóo en què assegurava que el que ha disminuït la tensió a Catalunya va ser la intervenció del govern espanyol aplicant l'article 155 de la Constitució i el Tribunal Suprem, que va condemnar a la presó els líders independentistes.

Pedro Sánchez ha defugit aquesta afirmació del líder popular per criticar que PP i Vox hagin donat per vàlides les afirmacions de Puigdemont que membres del PSOE li van proposar lliurar-se a canvi de poc temps a la presó i un indult.

La paraula de Puigdemont, "paper mullat com la seva declaració d'independència"

"No em deixa de sorprendre això perquè la paraula de Puigdemont val el mateix que la seva declaració d'independència, és paper mullat", ha exclamat el cap de l'Executiu per a qui "afortunadament Puigdemont", que era un "problema per a Espanya", és avui una "anècdota" amb el tipus de declaracions que ha fet.

Però això li ha donat peu a carregar contra PP i Vox assegurant que "demostren que enyoren la Catalunya de Puigdemont", i ho ha contraposat a la seva preferència que és la Catalunya que representa Salvador Illa, del qual assegura estar convençut que governarà en aquesta comunitat autònoma.

Dit això, ha apuntat que Feijóo s'oblida que Puigdemont "va escapolir-se" d'Espanya amb un govern del PP i que l'aplicació de l'article 155 va comptar amb el "suport inestimable del PSOE", mentre que ell no ha comptat amb la "solidaritat, el concurs ni la comprensió del PP".

Ha insistit que aquesta va ser l'herència que ell va rebre i encara que no n'ha culpat Mariano Rajoy, perquè considera que els culpables són els independentistes, sí que ha acusat l'expresident d'haver aprofitat la situació per "guanyar uns quants vots d'Espanya amb el tema independentista".

Pedro Sánchez no ha aclarit si té previst negociar amb Bildu perquè s'abstingui i María Chivite pugui ser investida presidenta de Navarra. Davant d'aquesta qüestió ha preguntat de manera retòrica: “Què hem fet a Pamplona?”. Recordant que a la capital navarresa Bildu tenia opció d'aconseguir l'alcaldia i el PSN ha donat suport a UPN, mentre que a Vitòria està governant la primera alcaldessa socialista.

El president ha tornat a repetir que no ha governat amb Bildu encara que sí que ha arribat a acords amb aquest partit per les "dinàmiques parlamentàries" i amb l'objectiu de "conquerir i consolidar drets socials", insistint que "no qui és el per què”.