L'advocat Gonzalo Boye ha contestat aquest dilluns a la Fiscalia General, que ha donat suport als professionals de la Justícia que treballen en el cas de l'1-O. Al missatge, la fiscalia mostrava el seu "respecte" per tots els "professionals de la Justícia, en general, i els Fiscals, en particular". La Fiscalia destacava que "exerceixen la difícil tasca d'oferir una adequada resposta davant la greu situació generada a Catalunya".

Boye ha dedicat una irònica resposta a aquestes paraules amb un "gràcies, em quedo més tranquil". Recentment, l'advocat va demanar empara al Col·legi d'Advocats de Madrid després d'haver rebut "amenaces, injúries i calúmnies" en el seu exercici del dret de defensa. El Col·legi, en lloc de contestar la seva petició, va emetre un comunicat amb una aferrissada defensa del jutge del Suprem, Pablo Llarena.

Després d'aquest episodi, han sortit en la seva defensa més de 250 advocats catalans i l'associació Advocats Europeus Demòcrates. En canvi, no ha rebut el suport de cap advocat ni òrgan espanyol.