L'advocat Gonzalo Boye ha demanat empara al Col·legi d'Advocats de Madrid (ICAM) després d'haver rebut i patit "amenaces, injúries i calúmnies" en el seu exercici del dret de defensa.

El lletrat ho ha explicat en una piulada en què ha assegurat que ha pres aquesta decisió per així poder "garantir la llibertat i independència imprescindible de l'advocacia". 

Per la seva banda, el seu company de professió Jaume Alonso-Cuevillas ha aplaudit la decisió de Boye i li ha donat suport. Cuevillas va ser degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i per això "dona per suposat que l'ICAM primarà el dret de defensa per sobre de qualsevol altra consideració".

La reacció de l’advocat de Puigdemont arriba després que l’eurodiputat del grup de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) Enrique Calvet, exrepresentant d'UPyD i ara proper a Cs, denunciés Boye dissabte passat davant del mateix Col·legi d’Advocats de Madrid per "falsejar" la denúncia contra el magistrat del Suprem Pablo Llarena.

En la seva denúncia, Calvet qualifica el text de la demanda civil contra el magistrat com una "ofensa greu a la dignitat de la professió d’advocat, a les regles ètiques que la governen i als deures establerts a l’Estatut General de l’Advocacia espanyola". Boye va assegurar que hi havia un error en la traducció sense cap mala intenció, tot i que les paraules de Llarena canviaven de sentit.