L’associació Advocats Europeus Demòcrates han expressat la seva indignació davant l’assetjament que reben els advocats dels exiliats Gonzalo Boye, Paul Bekaert , Michèle Hirsch i Christophe Marchand “per la seva eficient defensa” del president Carles Puigdemont i els consellers Lluís Puig, Meritxell Serret i Antoni Comín.

Advocats Europeus exigeix que es posi fi a aquests atacs i s’adreça als Col·legis d’Advocats dels respectius lletrats per instar les autoritats espanyoles a adoptar les mesures necessàries perquè els advocats siguin protegits en el desenvolupament de la seva activitat professional.

El comunicat té lloc després que l’advocat Gonzalo Boye demanés l’empara del Col·legi d’Advocats de Madrid davant les amenaces, injúries i calúmnies que assegura que està rebent en l'exercici de la seva tasca professional. Curiosament, el degà dels advocats madrilenys va fer una nota en favor del magistrat Pablo Llarena el mateix dia que Boye va demanar l’empara.

L’associació denuncia que els quatre advocats han estat víctimes de manifestacions d’odi i declaracions difamatòries que ataquen la seva reputació i la seva independència a l’hora d’exercir la seva professió. També recorda que han estat objecte d’amenaces contra la seva integritat física.