Les reaccions després de conèixer que l'exdiputada de la CUP Mireia Boya formarà part del Govern d'ERC no han trigat a arribar. Antonio Baños, també exdiputat de la CUP, ha ironitzat sobre el tema a les xarxes socials assegurant que ell continua tenint "el mateix telèfon", però que si no respon és perquè està "al locutori imprimint el currículum". "Si de cas, truqueu al fixe i deixeu recado a ma mare i ella m'avisa. Si voleu puc començar dilluns, no faig pont", ha afegit en la mateixa piulada. Cal recordar que la incorporació de Boya, encara que en un càrrec de direcció de general, se suma també a l'entrada d'altres independents al Govern de Pere Aragonès, com és el cas de l'ex-PSC Joaquim Nadal com a nou conseller de Recerca i Universitats; l'exconvergent Carles Campuzano com a conseller de Drets Socials i l'exmembre de Podem Gemma Ubasart com a consellera de Justícia, Drets i Memòria. És precisament per aquesta crida a polítics d'altres partits que Baños ha fet broma de la seva disponibilitat per formar part del Govern d'ERC.

tuit antonio baños nomenament
Tuit d'Antonio Baños

A banda de Mireia Boya, aquest divendres TV3 també va anunciar que Maties Serracant, exalcalde de Sabadell, s'incorporarà al Govern com a assessor principal del conseller de Territori, Juli Fernández. Serracant va ser regidor per la Crida per Sabadell, una candidatura liderada per la CUP. Tots aquests canvis introduïts pel govern Aragonès han estat orientats a formar un Executiu monocolor, però amb figures d'altres espais polítics per representar a la població. 

Mireia Boya s'incorporarà al Govern en les pròximes setmanes

Mireia Boya formarà part del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, liderat per la consellera Teresa Jordà. Boya és llicenciada en ciències ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctora en  gestió i ordenació del territori, títol que va obtenir a la Universitat de Mont-real. A més a més, ha estat docent al Departament d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra i és una de les fundadores de la secció aranesa de l'Assemblea Nacional Catalana. Fonts del Govern van evitar avançar quan es produirà la seva entrada, encara que l'Executiu va informar que el seu nomenament "es materialitzarà en les pròximes setmanes".

L'exdiputada cupaire ha estat una figura crítica cap al Govern liderat per ERC, tot i que alguns han assenyalat que ara té una posició més propera als republicans. Boya serà l'encarregada de dirigir l'activitat d'inspecció de l'impacte ambiental de les diferents activitats que tenen lloc a Catalunya. Entre els conflictes als quals haurà de fer front, hi ha el projecte BCN World a les comarques de Tarragona, que compta amb un informe desfavorable d'Acció Climàtica. A més a més, des de la CUP han estat molt crítics amb aquest macrocomplex d'oci i casinos.