El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest matí a través d'un annex el cessaments dels consellers de Junts i el nomenament dels nous membres del Govern que ahir es van anunciar. La presa de possessió dels nous consellers es formalitzarà demà a les 9 del matí al Palau de la Generalitat. Posteriorment se celebrarà la primera reunió del Consell Executiu amb els nous membres.

Després que la militància de Junts va votar a favor d'abandonar el Govern, els decrets formalitzen el cessament dels consellers Jaume Giró, Victòria Alsina, Violant Cervera, Lourdes Ciuró, Josep Maria Argimon i Gemma Geis, als quals se'ls agraeix els serveis prestats. Tot seguit s'ha publicat el nomenament de Natàlia Mas com a consellera d'Economia i Hisenda; Meritxell Serret, a Acció Exterior i Unió Europea; Joaquim Nadal, a Recerca i Universitats; Juli Fernández, com a conseller de Territori; Manel Balcells, com a conseller de Salut; Carles Campuzano, com a conseller de Drets Socials; i Gemma Ubasart, com a nova consellera de Justícia, Drets i Memòria.

Així mateix, el departament de Presidència ha publicat l'àmbit de competències dels departaments. A banda dels canvis de denominació dels departaments de Territori, Exterior i Justícia, és determina l'àmbit de competència de cadascun.

Reforça presidència

Segons aquest nou organigrama, Presidència assumeix funcions que fins ara estava al departament de Polítiques Digitals, com el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) o l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya. També s'enquadraran en el departament de Laura Vilagrà les polítiques de transparència, govern obert, participació i processos electorals, que fins ara estava en mans del departament d'Exteriors sota la batuta de Victòria Alsina.

Igualment haurà d'assumir el departament de Presidència la responsabilitat de la direcció general d'Afers Religiosos que fins ara es trobava sota el paraigües de Justícia. Per tant, el Govern no distingirà una figura per a la vicepresidència, però sí que reforça i molt la figura de la consellera de Presidència.