La ministra d'Igualtat, Irene Montero, ha afirmat aquest dijous que la "violència política anirà a més". Davant la concentració que ha fet el Partit Popular davant el Congrés dels Diputats demanant la dimissió o la destitució de la titular d'Igualtat, Montero considera que "el més important no és el que es faci contra mi, sinó que la violència política no pararà i anirà a més". En aquest context, subratlla que es tracta d'una "estratègia de la dreta i l'extrema dreta per tractar de destruir la vida i de condicionar amb això els avenços democràtics".

Malgrat que Irene Montero ha indicat que "la crispació sempre ha existit" en molts moments a l'hemicicle espanyol, ha demanat "no confondre" els insults amb la violència política. A més, assevera que aquesta violència, contra les dones, s'exerceix "de manera sostinguda en el temps, a través de molts altaveus amb els quals se'ns diu que som inútils, que no sabem fer res, que no valem per res o que no estem preparades per a la posició que desenvolupem". A parer de la ministra d'Igualtat, amb aquesta estratègia busquen "escrutar la teva vida i destruir la teva vida personal i, conseqüentment, que a cap de les dones que estem ocupant en aquell moment aquesta responsabilitat ens pagui la pena".

Davant les crítiques i atacs —al Congrés, per part de Vox— que ha rebut en els darrers dies, Irene Montero ha expressat que "el que és realment important no és el que passi amb mi, sinó que se segueixin conquerint avenços i drets feministes". "Les dones han de saber que tenen un govern que està al seu costat i esperem que les activistes feministes no deixin d'organitzar i conquerir drets", ha afegit. En aquesta línia, la màxima responsable del Ministeri d'Igualtat ha reblat que "contra mi, que facin el que vulguin, soc conscient que la violència política no pararà".

L'acusació de "promoure la cultura de la violació" al PP

Preguntada per les paraules del dimecres en què va acusar el Partit Popular de "promoure la cultura de la violació", la ministra ha volgut "reivindicar" que "tant de bo el que va passar el dimecres a la cambra baixa serveixi perquè es construeixi amb més força a Espanya una cultura del consentiment" perquè "s'entengui de debò que només sí és sí i que no hi hagi campanyes institucionals que responsabilitzin les dones de les agressions que pateixen —en referència a un polèmic anunci de la Xunta de Galícia coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona—. Després de les paraules pronunciades el dimecres al Congrés, el Partit Popular ha elevat el to contra Montero i li demana a Sánchez que prengui mesures si la responsable d'Igualtat no dimiteix.