La responsable d’España Global, Irene Lozano, ha acusat el líder de l'esquerra francesa Jean-Luc Mélenchon d’haver cregut “campanyes de desinformació” a l’hora de signar, junt amb una cinquantena de diputats, un manifest crític amb la situació dels presos polítics catalans.

Lozano, que dirigeix una oficina creada específicament per funcionar com a altaveu de propaganda de la versió espanyola del procés sobiranista retreu així a Melenchon que faci cas a altres veus diferents a la oficial de l’Estat espanyol, que niega la existencia de presos políticos.

 

En un tuit, Lozano ha convidat Melenchon a visitar Espanya “més enllà de campanyes de desinformació” i li ha suggerit que visiti "aquells parlaments autonòmics espanyols on es parlen llengües cooficials, diferents del castellà”. Lozano ha reblat el tuit, escrit en castellà, tot assegurant que “estem molt orgullosos de la nostra diversitat lingüística”.

Mélenchon va assegurar que espera "que hi hagi una bona sortida comuna" a la situació política a Catalunya, arran de l'article firmat per 52 diputats del seu país en Le Journal du Dimanche, que critica l'"atac a les llibertats fonamentals" dels independentistes.