Els trenta membres del Govern Puigdemont imputats al jutjat 13 de Barcelona han començat a recollir les notificacions per dipositar la fiança de 5,8 milions d'euros pels preparatius del referèndum de l'1 d'octubre. Després de dos anys d'instrucció, aquest divendres els 15 primers processats han tornat al tretze per rebre la notificació individual pels fets pels quals que seran processats.

El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha publicat la notificació a les xarxes socials, on ha considerat que no li sembla "ni just, ni raonable, ni lògic, ni procedent, ni justificable". En el mateix missatge, Ginesta ha recordat que si no paguen la fiança, el jutjat els embargarà els comptes bancaris i els béns.

Es demana col·laboració

Davant d'aquest fet, les entitats sobiranistes i polítics catalans han demanat a la població que participi en la caixa de solidaritat per tal que els acusats puguin fer front a les despeses de la fiança. Els primers a fer-ho han estat el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'ANC i Òmnium Cultural​.

Qui són els processats?

Aquests són els investigats que passaran pel jutjat número 13 aquest divendres: Josep GinestaJosuè SallentNatàlia GarrigaPau RaventósJoaquim NinJaume ClotetAmadeu AltafajAleix VillatoroMarta GarsaballAntoni MolonsAlbert RoyoDaniel GimenoDavid FrancoDavid Palanques i Francesc Sotries.

Els altres investigats no rebran aquest processament fins al dia 10 de maig. Llavors serà el torn per a Montserrat VidalMeritxell MasóRosa VidalNúria LlorachFrederic UdinaVicent SanchisSaül GordilloMartí PatxotFrancesc FàbregasJosep M. GispertJoan Manel GómezXavier PuigJosep MasoliverMercè Martínez i Rosa M. Rodríguez.