Fa unes setmanes el jutjat número 13 de Barcelona va anunciar el processament de trenta persones per haver estat involucrades en l'organització de l'1-O.

D'aquesta manera, després de dos anys d'instrucció, una part dels investigats rebran la notificació individual pels fets que seran processats aquest mateix divendres. 

Aquests són els investigats que passaran pel jutjat número 13 aquest divendres: Josep GinestaJosuè SallentNatàlia GarrigaPau RaventósJoaquim NinJaume ClotetAmadeu AltafajAleix VillatoroMarta GarsaballAntoni MolonsAlbert RoyoDaniel GimenoDavid FrancoDavid Palanques i Francesc Sotries.

Els altres investigats no rebran aquest processament fns el dia 10 de maig. Llavors serà el torn per: Montserrat VidalMeritxell MasóRosa VidalNúria LlorachFrederic UdinaVicent SanchisSaül GordilloMartí PatxotFrancesc FàbregasJosep M. GispertJoan Manel GómezXavier PuigJosep MasoliverMercè Martínez i Rosa M. Rodríguez.

Els processats per malversació al jutjat 13 recorren la fiança de 5,8 milions

Els 17 membres del Govern processats per malversació al jutjat 13 de Barcelona per la seva participació en l'organització de l'1-O han recorregut la fiança de 5,8 milions que els va imposar la jutgessa pels diners presumptament malversat en el referèndum, al·legant que aquesta quantitat supera la xifra que s'exigeix als presos polítics i líders independentistes al Tribunal Suprem.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, la majoria d'imputats pel referèndum han recorregut el seu processament davant la jutgessa, que entre demà i divendres que ve ha citat la trentena d'investigats per notificar-los els delictes de què els acusa - malversació, prevaricació, desobediència, falsedat documental i revelació de secrets - i donar-los l'oportunitat de tornar a declarar.

Aquest divendres estan citats davant la instructora els 15 primers processats.