Pedro Sánchez comença els contactes per a la seva investidura. El president del govern espanyol en funcions, després de ser proposat pel Rei, ha optat per començar amb les forçes majoritàries i les primeres converses per a la investidura les mantindrà amb Unidas Podemos, Ciutadans i el PP. Així Sánchez ja ha convocat dimarts al Congrés dels Diputats a Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pablo Casado.

Aquestes tres formacions són les que poden facilitar o bloquejar la investidura perquè a Espanya hi hagi un govern com més aviat millor, han informat fonts del PSOE. De fet Pablo Iglesias ja va mostrar ahir dijous, en finalitzar la seva reunió amb el rei Felip VI, la seva voluntat de facilitar la investidura de Sánchez ja que aspirava a un govern de coalició amb el PSOE. Per la seva part, tant Rivera com Casado han deixat clar que no facilitessin la investidura de Sánchez. El líder de Ciutadans no té intenció d'abstenir-se i Casado ha deixat molt clar que votarà que no.

En el marc de les negociacions per a la investidura, el dilluns 10 de juny es reunirà la Comissió Executiva Federal del PSOE per formalitzar la comissió que coordinarà les negociacions amb els diferents grups parlamentaris.