El Departament d'Interior mantindrà en actiu els sis mossos d'esquadra investigats per l'agressió racista ocorreguda a Sant Feliu Sassera (Bages), tot i la proposta aprovada aquest divendres pel ple del Parlament que insta a apartar-los del servei.

Segons ha informat a Efe un portaveu de la conselleria, de moment es descarta acordar la suspensió d'ocupació i sou dels agents imputats per evitar imposar una "mesura irreversible" a quatre agents innocents, atès que encara no s'ha pogut discernir qui són els dos autors de l'agressió racista. El mateix portaveu del Departament ha afegit que no es pot imposar una mesura de màxims per motivacions polítiques o d'imatge pública a agents que podrien acabar exculpats, sinó que s'ha d'actuar amb extrem rigor contra els dos autors de l'agressió.

Després de recordar que els sis agents investigats per la justícia se'ls ha canviat de destinació per evitar que segueixin treballant en equip, el portaveu de la conselleria ha qüestionat que el Parlament pugui pronunciar-se sobre mesures de règim laboral d'un treballador públic que estan regulades legalment.

Cas omís al Parlament

Així doncs, la conselleria d'Interior fa cas omís de la proposta de resolució impulsada per la CUP que el ple del Parlament ha aprovat amb els vots dels comuns i ERC, l'oposició de Ciutadans i l'abstenció de JxCat -espai al qual pertany el conseller d'Interior-, PPC i PSC-Units.

La iniciativa cupaire aprovada aquest divendres al Parlament insta el govern català a "suspendre de sou i feina els sis agents dels Mossos d'Esquadra implicats en l'agressió racista del Bages, tal com permet el reglament disciplinari, que preveu explícitament la possibilitat de suspendre un agent mentre està pendent de resolució d'un judici".

Els cupaires també han aconseguit que el ple acordi la creació d'una comissió d'investigació per analitzar els mecanismes interns de "control, avaluació i correcció" de la policia catalana, així com "la possibilitat d'implementar mecanismes independents de control i fiscalització de les actuacions policials ".