La remodelació en profunditat del govern de Pedro Sánchez, esperada des de fa setmanes, ha merescut aquest dissabte un comentari del president Carles Puigdemont que, lluny de donar la seva valoració dels membres socialistes del nou executiu, s'ha preguntat per quina serà la faran els que anomena "opinòcrates del règim". 

En una piulada, Carles Puigdemont ha mostrat el seu interès per "llegir les cròniques dels opinòcrates del règim, a veure si amb Pedro Sánchez són tan contundents com quan ho van ser amb remodelació del govern del president Quim Torra". Es refereix Puigdemont al munt de crítques i desqualificacions que va rebre Torra el setembre de l'any passat quan va fer canvis a l'executiu. "No sigui que el que eren 'purgues estalinistes' ara potser siguin 'cops d'autoritat'"

Quim Torra, poc abans de ser inhabilitat va substituir Àngels Chacón (PdCat), Miquel Buch i Mariàngela Vilallong per Ramon Tremosa, Miquel Sàmper i Àngels Ponsa. 

 

 

Els canvis

Pedro Sánchez remodela el seu executiu i relleva els titulars de ministeris claus en l'organització interna del Consell de Ministres que són en mans del PSOE. Cauen, entre d'altres, la vicepresidenta Carmen Calvo, el ministre de Cultura, Juan Carlos Campo, la titular d'Exteriors, Arancha González Laya; el ministre de Cultura, Juan Manuel Rodríguez Uribes; el de Ciència, Pedro Duque; i el cap de gabinet del president i home fort fins ara de l'executiu, Iván Redondo. Entre les novetats destaca l'entrada de l'actual alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, com a ministra Transports. Miquel Iceta es manté a l'executiu, però com a titular del ministeri de Cultura i Esports.

 

Imatge principal, Carles Puigdemont al Parlament Europeu / EP