Interagrupació de Falles de València ha ratificat el seu president, Jesús Hernández Motes, per al que resta de legislatura després de la polèmica sorgida per la seva assistència a la mobilització ultra convocada contra la manifestació vespertina del 9 d'Octubre, Dia del País Valencià, en la que manifestants feixistes van protagonitzar incidents violents.

Hernández Motes va donar explicacions d'aquesta assistència i va posar el seu càrrec en la nit d'aquest dimecres a disposició de l'entitat en la reunió feta al casal de la comissió de Sagunto-Padre Urbano, amb l'assistència de 21 agrupacions. Els presidents li van ratificar per "àmplia majoria", segons ha informat la Interagrupació en un comunicat.

Sobre això, han condemnat "com a entitat apolítica i democràtica formada exclusivament per fallers qualsevol tipus de violència o agressió física o verbal", i han confiat que la justícia "actuï enèrgicament sobre tot aquell que la practiqui". Així mateix, han condemnat "la campanya de desprestigi, assetjament i linxament patida pel president de la Interagrupació, Jesús Hernández i del Vicepresident primer, Pedro Pons".

Així mateix, han assenyalat que com ja han manifestat en altres ocasions "continua intacta la nostra predisposició al diàleg amb les institucions i els seus representants a fi de construir ponts sempre en benefici de la festa de les falles".

Mesures de seguretat

D'altra banda, han recordat que l'11 d'octubre representants de la directiva de la Interagrupació es van reunir en "un ambient de cordialitat" amb el subdelegat del Govern, José Vicente Herrera, per mostrar-li "la seva inquietud davant de les mesures de seguretat a adoptar durant la setmana fallera que poden afectar no només a la ubicació de determinades falles, sinó al desenvolupament d'algunes activitats de gran repercussió social".

Igualment, se li va traslladar "la preocupació existent" davant de la responsabilitat que ha d'assumir el president de falla a l'hora d'organitzar actes pirotècnics per intentar, sempre dins de la legalitat vigent, "reduir o suavitzar aquesta responsabilitat que dificulta en molts casos la celebració d'aquest tipus d'activitats".