Institucions Penitenciàries ha obert una investigació per esclarir la gravació del vídeo d'Estremera en el que apareixen el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Raül Romeva i Joaquim Forn en el dia a dia a l'interior de la presó. Segons confirma l'ACN, aquest organisme, que depèn del ministeri de l'Interior, la decisió es pren a instàncies pròpies.

L'advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, va enviar un fax aquest dimecres al director del centre penitenciari demanant que s'iniciés una investigació amb l'objectiu de "protegir" els seus clients i "no torni a passar". En declaracions a RAC1, l'advocat creu que algú ha fet "negoci" amb les imatges.

Van den Eynde ha explicat que les famílies de Junqueras i Romeva no sabien res de la gravació i que el diari Ara no els va donar cap opció a no publicar-les, sinó que només els va informar que sortirien a la llum en breu. L'advocat ha afegit que entre els familiars hi ha "una part de resignació", ja que "viuen la vulneració de la intimitat com si fos pròpia".