Les primeres imatges d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn a la presó d'Estremera han transcendit aquest dimecres a la tarda a través d'un vídeo que ha publicat el diari Ara i que immediatament ha estat difós per TV3. Les imatges han causat una forta indignació entre diversos sectors de l'independentisme que no entenen com s'han pogut gravar i filtrar. De fet, ERC ja ha reclamat una investigació a Institucions Penitenciàries i la secretaria general del partit, Marta Rovira, ho ha titllat d"'indigne".

En el vídeo, Junqueras apareix fent una xerrada sobre història antiga a alguns interns, entre els quals hi ha Raül Romeva. “A Grècia tenim el naixement de la filosofia dedicada a la física i a les coses naturals i la filosofia dedicada a les coses humanes. Els sofistes són els que es dediquen al saber humà. Protàgores, Gòrgies i d’allà Sòcrates, i d’allà Plató, i d’allà Aristòtil”, indica.

Forn apareix després a una biblioteca on segons sembla escriu les seves memòries. També surt Junqueras a la cel·la i fregant, i Forn surt també a la cel·la rebent una publicació i passejant pel pati.

També molts usuaris de Twitter han volgut mostrar el seu rebuig a la filtració de les imatges i ho han fet de maneres molt diverses: s'han preguntat si realment era necessària la publicació del vídeo i no han dubtat a qualificar la publiació com a "indecent" o "innecessari".

Fins i tot alguns usuaris han considerat que la publicació respon al "morbo" de veure els presos en unes condicions complicades i s'han aventurat a comparar el diari amb els programes matinals de les principals televisions espanyoles.