Andreu Van den Eynde ha demanat ja una investigació interna per aclarir qui ha gravat les imatges d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn dins la presó d'Estremera. L'advocat de Junqueras i Romeva ha explicat a El Nacional que vol saber què ha passat perquè s'hagin gravat imatges dins el centre penitenciari vulnerant els drets i la intimitat dels presos. Abans que sortissin les imatges va enviar un fax a la direcció de la presó alertant dels fets i demanant aclarir qui havia entrat un aparell i havia gravat el dia a dia dels seus clients.

El vídeo l'ha publicat aquest vespre el diari Ara. Són gairebé 2 minuts on es pot veure Junqueras fent classe o netejant la cel·la i Forn escrivint a la biblioteca. 

L'advocat creu que "aquestes imatges són un negoci" i remarca que no va saber que es publicarien fins dues hores abans que sortissin a la llum. En una entrevista a RAC1 Andreu Van den Eynde ha explicat que les famílies de Junqueras i Romeva no sabien res de la gravació i que el diari Ara no els va donar cap opció a no publicar-les, sinó que només els va informar que sortirien a la llum en breu.

Segons l'advocat de Junqueras i Romeva això és obra d'un "emprenedor", d'algú que ha cobrat per gravar unes imatges clandestinament dins el centre on està prohibit entrat qualsevol tipus d'aparell electrònic.

Van den Eynde ha demanat ja la investigació a la direcció de la presó d'Estremera i ahir a la nit va fer aquest tuit on va lamentar la vulneració dels drets dels presos.