Les crides dels últims dies a apuntar-se a la manifestació de la Diada i aconseguir que sigui un nou èxit pel moviment independentista, per seté any consecutiu, han obtingut els seus fruits. Les inscripcions per a la manifestació han crescut gairebé un 60% respecte les dades fetes públiques divendres passat. Segons ha pogut saber El Nacional, el nombre d'inscrits ha passat del 37.500 al 60.000, igualant així les xifres de l'any anterior per aquestes dates.

Divendres passat l'entitat sobiranista va fer una toc d'alerta al moviment i va anunciar que els inscrits havien caigut un 25% respecte l'any anterior. Des d'aleshores, els dos principals partits independentistes, JxCat i ERC, han sortit a fer crides a la participació i fins i tot han evidenciat una certa treva en les seves diferències per evitar que la Diada en surti perjudicada.

Lluny encara de les primeres edicions

Tot i això, la xifra d'inscrits encara queda lluny d'edicions anteriors al 2018, pel que l'ANC demana no "relaxar-se" i fa una nova crida a inscriure's-hi. Des de l'entitat asseguren que estan tranquils perquè les dades "demostren un repunt significatiu i un canvi de tendència", però demanen "seguir engrandint les inscripcions", ja que asseguren que és un "eina necessària de cara a garantir-ne l’èxit" i assegurar-se "que tots els trams de la concentració estiguin plens".

En els últims anys hi ha hagut una davallada significativa i constant dels inscrits a la manifestació, però des de l'ANC ho atribueixen al fet que en les primeres edicions es feien "performance" i en aquesta edició no hi ha res preparat de l'estil. Fa sis anys, per exemple, hi havia inscrit 350.000 participants per aquestes dates. Aquell any, però, va ser el de la cadena humana de la Via Catalana. L'any 2015, el de la Meridiana, n'hi havia 130.000.

Creix la venda de samarretes

Per altra banda, el nombre de samarretes venudes també ha crescut respecte de les dades de divendres passat. Concretament se n'han venut 7.000 en només un cap de setmana. Actualment és de 185.000, mentre que la xifra d'autobusos ha arribat als 460 –deu més que la setmana passada–. Unes xifres similars a les de 2018.