Inés Arrimadas no ha obert boca en tot el matí davant l’escàndol que ha esclatat a primera hora quan s’ha sabut que el vocal de la Junta Electoral Central Andrés Betancor estava a sou de Ciutadans com a assessor mentre prenia decisions que afectaven als líders independentistes dins l’òrgan administratiu electoral.

Betancor, catedràtic de dret administratiu de la UPF, va assessorar Ciutadans almenys entre el 2017 i el 2019 i tenia despatx propi a les dependències del grup parlamentari de la formació al Congrés dels Diputats. Betancor, que va ser triat per la JEC a proposta de Ciutadans, és actualment secretari de la gestora del partit.

Arrimadas ha evitat aquest matí els periodistes que hi eren al Congrés. La líder de la formació taronja podria haver aprofitat la connexió que tenia prevista en directe al programa Al Rojo Vivo de La Sexta a les 12.15 hores, una entrevista que finalment ha estat cancel·lada per Ciutadans, per motius personals han assegurat.

Tant Arrimadas com el diputat Edmundo Bal han evitat les preguntes dels periodistes quan abandonaven l’hemicicle en acabar el ple d’avui. Fonts del partit, s’han limitat ha insistir que no s’ha comés cap il·legalitat.