Barcelona celebrarà demà una comissió de seguretat extraordinària per abordar l'intent d'assalt 'ultra' a l'Ajuntament durant el decurs d'una manifestació espanyolista el passat mes de maig.

Les forces sobiranistes (PDeCAT, Esquerra RepublicanaCUP) han demanat aquesta convocatòria excepcional per tractar d'uns fets que van provocar, durant uns minuts, la retirada del llaç groc de la façana del consistori. 

La comissió proposarà obrir una investigació sobre els dispositius de seguretat ciutadana que es van desenvolupar a la ciutat de Barcelona aquell diumenge "on es deixava desprotegida la porta de l'Ajuntament i per contra s'enviava la Unitat de Suport Policial -més coneguts com antidisturbis- a controlar una manifestació de migrants". També instarà el Parlament i l'Ajuntament "a realitzar totes les accions que estiguin al seu abast per denunciar tots aquest casos de violència davant la fiscalia i les institucions jurisdiccionals". 

La comissió sobre l'assalt 'ultra' a l'Ajuntament condemnarà "totes les agressions violentes", donarà "suport legal" a totes les persones que han estat víctimes de la violència "tant d'agressions per part d'altres ciutadans" com dels "aparells de l'Estat" i acordarà "no atorgar permisos" per a manifestacions de "grups d'extrema dreta". 

L'assalt espanyolista al consistori va tenir lloc el diumenge 27 de maig en el decurs d'una manifestació ultra que va obligar a retirar durant uns minuts el llaç groc que penja de la façana de l'Ajuntament i que en aquell moment, s'estava reposant. Malgrat la gravetat dels fets i quan ja n'han passat tres setmanes dels aldarulls, no s'ha aclarit la temptativa d'entrar a l'Ajuntament. Segons va avançar aquest diari, el consistori es va limitar a fer un informe que només anirà "més enllà" si hi ha alguna denúncia. El guàrdia urbà que va caure a terra durant la protesta no ha presentat cap denúncia.