Espanyolistes exaltats han intentat irrompre aquest migdia a l'Ajuntament de Barcelona, i la Guàrdia Urbana ha optat per retirar el llaç groc que penjava a la façana, davant l'agressivitat que ha mostrat la manifestació unionista. Alguns espanyolistes han arribat a llançar un guàrdia urbà a terra, a empentes. 

Els fets han passat durant la manifestació que ha organitzat la plataforma unionista Tabàrnia aquest diumenge al matí. El llaç ha quedat amagat rere el balcó per culpa del vent i els treballadors municipals l'han tornat a penjar mentre tenia lloc la manifestació. Quan han vist que el restituïen, els unionistes han començat a xiular i han intentat accedir a l'edifici municipal, cosa que ha provocat moments de gran tensió. En el forcejament alguns espanyolistes han fet caure a terra un agent de la Guàrdia Urbana que custodiava l'Ajuntament.

Davant la tensió, el consistori, finalment, ha retirat la pancarta amb el llaç groc, però l'ha tornada a penjar un cop passada la manifestació. El tinent d'alcalde Gerardo Pisarello ha confirmat que un agent de la Guàrdia Urbana ha estat agredit, i que s'obrirà una investigació dels fets.

La concentració s'ha convocat contra la "discriminació d'una part dels catalans" i per demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que "no governi per al 47% dels catalans". Durant la marxa molts dels manifestants han cridat insults contra Torra, com "Torra racista, el primero de la lista". En la manifestació hi ha participat aproximadament un miler de persones que han anat des de la plaça d'Urquinaona fins al Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume, i finalment han baixat fins a la platja de la Barceloneta. Durant la marxa s'han sentit diversos crits contra de l'independentisme, com "tots a la presó" o "separatista, terrorista". 

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Eulàlia Reguant s'ha queixat, en una piulada, que la Guàrdia Urbana de la ciutat havia retirat el llaç groc de la façana del consistori, cosa que ha estat molt criticada.