L’Ajuntament de Barcelona ni investiga ni investigarà l’intent d’assalt al consistori durant el decurs d’una manifestació espanyolista diumenge passat. Segons fonts municipals, aquell dia es va fer un informe de què havia passat i es van produir una sèrie d’identificacions que “no aniran més enllà”. Ni s’aclarirà la temptativa d’entrar a l’Ajuntament ni es resoldrà la presumpta agressió a un guàrdia urbà —ell mateix assegura que va caure—. Només si algun dels grups municipals ho denunciés o si algun jutge decidís actuar, la investigació avançaria. De moment això no ha passat, malgrat que ahir tots els grups municipals, en una junta de portaveus extraordinària, van acordar aclarir els fets i rebaixar la tensió, només el PDeCAT es va mostrar molest amb el govern municipal perquè no havia rebut cap informe sobre el que va succeir.

Malgrat que l’Ajuntament assegura que hi va haver identificacions, fonts properes al cos policial municipal afirmen que no es va identificar ningú, ni aquell dia, ni els dies posteriors.

Diumenge passat un grup d’espanyolistes exaltats van intentar irrompre a l’Ajuntament de Barcelona mentre la Guàrdia Urbana restituïa el llaç groc de la façana, que havia quedat malmès pel vent. Davant la tensió generada per la presència del símbol, els agents de la policia municipal van decidir retirar el llaç durant “10 minuts”. Gerardo Pisarello va assegurar que “només” va estar despenjat durant aquest temps i que es va ordenar col·locar-lo immediatament. Durant els aldarulls un agent de la Guàrdia Urbana va caure a terra.

La manifestació l'havia organitzat la plataforma unionista Tabàrnia contra la "discriminació d'una part dels catalans" i per demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que "no governi per al 47% dels catalans".