La Guàrdia Civil ha engegat un operatiu aquest dimecres al matí contra el presumpte entramat que va posar en marxa la plataforma Tsunami Democràtic, segons ha avançat El Confidencial.

La policia hauria detingut David Madí, Xavier Vendrell i Oriol Soler per presumptes delictes de prevaricació, malversació i blanqueig de capitals segons han explicat fonts policials a El Nacional. Entre els detinguts també hi hauria Josep Alay, segons acaba de fer públic el president cessat Quim Torra en un tuit. Al missatge també ha exigit la fi de la repressió.

El president a l'exili, Carles Puigdemont​, ha avisat que "intenten la mort política i civil de l'independentisme perquè tres anys després de la declaració d'independència continuem lluitant per una causa justa i democràtica".

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, ha estat contundent: "Només hi ha una opció per viure en un país lliure, democràtic i que desenvolupi tot el potencial econòmic que tenim. La independència".

"Prou muntatges per criminalitzar l'independentisme. El conflicte necessita una solució política que desactivi la repressió policial i judicial: amnistia i autodeterminació!". Són les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, com a resposta a l'operació de la Guàrdia Civil. 

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha enviat un missatge de suport des de la presó i ha assegurat que l'operatiu de la Guàrdia Civil és "venjança pura i l'evidència  que Espanya només ens porta a la confrontació".

En la mateixa línia, ha afegit que "detindran totes les persones que donen suport al president legítim Carles Puigdemont".

L'exsecretari general de Podem a Catalunya Albano-Dante Fachin ha estat breu en la seva reacció: "Ja tenim aquí la Guàrdia Civil".

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha indicat que "l'Estat demostra que no té cap intenció d’aturar la persecució i repressió contra l'independentisme" i ha cridat a una "resposta antirepressiva conjunta i avançar cap a la independència".

El cantautor i exdiputat Lluís Llach s'ha dirigit als detinguts per dir-los: "Quan us persegueixen vol dir que sou beneficiosos pel procés d'alliberament nacional".

La secretària general adjunta d'ERC i portaveu del partit, Marta Vilalta, ha subratllat que "el moviment independentista vol resoldre el conflicte democràticament: Amnistia i Autodeterminació. Justícia i urnes", ha piulat.

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat que l'Estat "busca excuses" però que "els fets són inapel·lables: la repressió és el camí que han triat per acabar amb l'independentisme".