El 129 president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres que està "convençut" que David Madí no ha comès cap irregularitat i ha criticat els "shows" i les operacions policials "espectacle", després de la detenció del que va ser la seva mà dreta durant anys.

La Guàrdia Civil ha detingut l'exconseller d'ERC Xavier Vendrell, l'empresari Oriol Soler i l'exalt càrrec de CDC David Madí en el marc d'una investigació judicial per suposat desviament de fons per finançar les despeses de l'expresident Carles Puigdemont a Waterloo.

Lamenta la detenció

Exsecretari de Comunicació de Convergència i de la Generalitat, Madí va ser durant anys l'home de confiança d'Artur Mas, que en una entrevista a Ràdio 4 aquest matí ha dit estar "convençut" que el que va ser el seu "molt estret" col·laborador no ha comès cap irregularitat, pel que ha "lamentat molt" la seva detenció.

"Ja estem acostumats a grans operacions espectacle, grans detencions, grans històries, i després resulta que tot és un tema de construcció molt sovint de gran repercussió mediàtica; i a l'hora de la veritat, què s'està investigant? Unes subvencions? Plataformes esportives? Seleccions esportives catalanes?", ha ironitzat.

L'expresident de la Generalitat ha afirmat així estar "a favor" de si "algú en algun moment, i no parlo de desviaments, va ajudar al fet que les seleccions esportives catalanes poguessin agafar cos o tiressin endavant, si va estar correctament fet, que és el que jo he de pressuposar".

Però ha reiterat les seves crítiques a aquests "espectacles" policials. "Per això cal detenir gent? -s'ha preguntat-. Per això vas a l'Administració i demanes els expedients. No cal muntar tots aquests shows. No és la primera vegada que passa ni malauradament serà l'última. Però no porta enlloc una cosa així. No nego que s'hagi d'investigar una cosa que estigui sota sospita, però hi ha camins molt més normals i racionals".