El diputat de Bildu Jon Iñarritu ha explicat a través de les xarxes socials que el passat 11 de març li va arribar al Congrés un sobre d'aspecte similar al que ha rebut la ministra d'Indústria, Reyes Maroto. El polític basc explica que el remitent era d'El Escorial i familiar d'un diputat d'extrema dreta.

En el seu cas, la missiva no contenia elements amenaçadors sinó una pel·lícula d'Agatha Christie i fulls escrits que, segons confessa el diputat, no ha aconseguit "desxifrar".

iñarritu tuit twitter

Imatge del tuit d'Iñarritu

La imatge del sobre que ha penjat Iñarritu a la seva piulada té un aspecte molt similar al que ha rebut Maroto, tant la grafia com en la forma com s'identifica el destinatari, amb el nom subratllat i entre cometes, i el càrrec entre parèntesi.

Això no obstant, el que ha disparat les alarmes en el cas del sobre que ha rebut la ministra és que a l'interior contenia una navalla ensangonada.

maroto navalla EFE

Imatge del sobre i la navalla que ha rebut la ministra Maroto / Efe

Aquesta tarda, la policia ha identificat el responsable de la carta amb la navalla que ha rebut la ministra d'Indústria. De fet, no ha estat massa difícil perquè ell mateix havia escrit el nom i l'adreça.

Segons La Sexta es tracta d'un home diagnosticat d'esquizofrènia i no tindria res a veure amb les amenaces que ha rebut el ministre d'Interior, Fernando Grande Marlaska, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i la directora general de la Guàrdia Civil, María Gamez.

 

A la imatge principal, el diputat de Bildu Jon Iñarritu, al Congrés / Efe