El jutjat d'instrucció 2 de Girona ha citat a declarar com a investigat un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra per l'agressió al diputat de la CUP per Girona, Dani Cornellà, durant les mobilitzacions de protesta contra l'empresonament de Pablo Hasél. Un cop identificat l'antiavalot que hauria colpejat Cornellà, el jutjat ha fixat la declaració per a finals de novembre.

El diputat ja va declarar com a perjudicat el maig passat i va explicar que va rebre dos cops, un a la cama i un altre al cap. L'atestat policial del 19 de febrer recull que fins a tres agents van veure "amb claredat" que en cap moment havia estat agredit. Una tesi que, segons l'advocat del diputat Benet Salellas, topa directament amb les imatges d'aquella nit.

El diputat de la CUP per Girona i aleshores alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va denunciar que un- antiavalot dels Mossos d'Esquadra l'havia agredit durant una de les jornades de mobilitzacions contra l'empresonament del raper Pablo Hasél. Cornellà va declarar al jutjat com a perjudicat el 31 de maig passat i va explicar que un agent de la Brimo el va colpejar dues vegades i un dels impactes havia estat al cap.

La lesió es va produir durant la detenció que es veu en les imatges.

 

 

 

El diputat electe de la CUP per Girona i exalcalde de Celrà, Dani Cornellà, va haver d'anar al CAP a ser atès d'un cop al cap durant la manifestació en contra de l'empresonament de Pablo Hasel. El diputat va rebre un cop fort a l'orella que li hauria fet amb la porra un agent de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra durant l'actuació policial per dispersar la protesta. 

Gir de 360º

Un cop el jutjat ha rebut l'escrit dels Mossos d'Esquadra identificant el TIP de l'agent, el jutjat d'instrucció 2 de Girona l'ha citat a declarar com a investigat a finals de novembre. 

L'atestat policial del 19 de febrer recull que la Brimo va actuar per "garantir l'ordre públic" durant una detenció perquè hi havia "molta més gent" que increpava els policies. Exposen, però, que fins a tres agents "han pogut observar amb claredat que en cap moment el diputat ha estat agredit al cap pels agents d'ordre públic".

Una versió que, segons l'advocat de Cornellà, Benet Salellas, topa frontalment amb les gravacions d'aquella nit i que recullen el moment de la càrrega. Cornellà, que va sortir satisfet de la seva declaració el mes de maig i ara el jutge ha acabat imputant l'agent de la BRIMO. En la declaració va insistir que les agressions policials no poden quedar impunes. “No es pot acceptar ni una agressió policial més, l’ús de la violència per coartar el legítim dret de protesta dels ciutadans i els càrrecs electes”, va assenyalar. Cornellà va explicar que va rebre dos cops, un a la cama i un altre al cap per un agent de la Brimo dels Mossos durant l’actuació policial per dispersar la protesta.

L'exalcalde de Celrà, Dani Cornellà, va ser colpejat pels Mossos durant la quarta jornada per les  protestes de Pablo Hasél que van omplir per quart dia els carrers de Catalunya per reclamar la llibertat del raper empresonat el passat dimarts, i llibertat d'expressió. Aquell dia hi va haver incidents i barricades a Barcelona, Girona, Tarragona i Vilafranca del Penedès.