L'imam de la mesquita major d'Algesires (Cadis), Omar Khamleni, ha afirmat que el detingut per l'atac a dues esglésies de la ciutat i en el qual va morir un sagristà "no era habitual" de la seva mesquita. A més, ha assenyalat que "no ha estat una persona amb un comportament normal" i la setmana passada va ser expulsat d'una de les mesquites que hi ha a la ciutat gaditana que continua marcada per la tragèdia. Segons Khamleni, Yassine Kanjaa, el presumpte assassí del sagristà Diego Valencia i autor de l'apunyalament que ha deixat ferides unes altres quatre persones, "és una persona que mentalment no està en el seu seny i que ha tingut problemes en alguna mesquita". En declaracions a TVE, l'imam ha detallat que a la seva mesquita, Kanjaa preguntava per què la gent pujava amb els peus molls i en l'altra se l'ha expulsat: "No se li ha fet cas perquè demanava que no es tanqués la mesquita mai", ha assenyalat Khamleni en una entrevista en TVE recollida per Europa Press.

En aquest sentit, ha afirmat que a la seva mesquita, que obre cinc vegades al dia per a la pregària, va ser-hi una vegada fa deu dies, mentre que en una altra "va estar la setmana passada i se l'ha expulsat per exigir coses il·lògiques". "Però no és habitual d'anar a cap mesquita, que sapiguem," ha afegit. L'imam ha assegurat que Algesires "és una ciutat exemplar que hi ha moltes nacionalitats vivint juntes, una ciutat de passada, però malgrat tot es viu aquí de meravella". "No vull que ningú pensi que aquesta persona representa a la religió, els musulmans o els marroquins. No coneixem aquesta persona", ha incidit.

A més, ha subratllat que des de la mesquita s'intenta col·laborar amb les Forces i Cossos de Seguretat si veuen "qualsevol element estrany". "Treballem junts perquè hi hagi una bona convivència i un feina de tants anys no es pot veure aectada per un incident que és difícil de controlar", ha afirmat

L'Audiència Nacional prorroga la detenció de Kanjaa

Mentrestant, el jutge de l'Audiència Nacional (AN) Joaquín Gadea ha prorrogat fins dilluns vinent la detenció de l'acusat per l'atac mortal d'aquest dimecres, després de relacionar-lo amb el salafisme gihadista. Segons ha informat la mateixa AN, el magistrat de reforç del Jutjat Central d'Instrucció Número 6 accedeix al sol·licitat per la Policia Nacional i recorda que el presumpte autor dels fets haurà de ser posat a disposició judicial abans de les 19.30 hores de dilluns vinent. En aquest context, el jutge Gadea argumenta que des de la provisionalitat d'aquest moment inicial de les actuacions i abans de resoldre sobre la seva situació personal amb les garanties necessàries, cal practicar una sèrie de diligències que no poden fer-se en el període inicial de detenció de 72 hores.