Un individu ha irromput a dues esglésies d'Algesires (Andalusia) i ha matat un home i n'ha ferit quatre més, després d'atacar-los amb un matxet en el que ha estat un atac gihadista. La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha assumit la investigació com un presumpte atac terrorista, i posteriorment l'Audiència Nacional ha ratificat que efectivament ho era. L'individu, de nacionalitat marroquina i d'uns 25 anys, ha estat detingut i, segons s'ha confirmat, el mort és un sagristà, mentre que un mossèn es troba ferit greu.

L'agressor ha anat primer a la capella de San Isidro, emplaçada en un barri popular de la localitat, i després de discutir amb el rector, Antonio Lucena, ha clavat a aquest una punyalada amb el matxet i l'ha deixat malferit. Posteriorment, s'ha traslladat a l'església de la Virgen de la Palma, que és el temple més gran de la ciutat, i allà ha assassinat el sagristà, Diego Valencia. Alguns veïns han gravat amb el mòbil l'individu caminant pel centre d'Algesires brandant el matxet.

Segons ha informat La Sexta, l'atacant s'ha posat a resar en àrab després de perpetrar els atacs i cridava "Al·là és el més gran" en tot moment. Al final l'ha detingut la Policia Local en ple centre de la localitat a prop de l'església de la Virgen de la Palma, i posteriorment l'han lliurat a la policia espanyola, que l'està interrogant. La causa la instruirà el jutge Manuel García-Castellón, que és el que estava de guàrdia. 

Segons testimonis presencials citats per ElDiario.es, el detingut ha entrat a l'església de San Isidro cridant frases referides a Al·là i amenaçant els fidels. Tres dones han aconseguit fugir i han avisat la policia trucant en una perruqueria propera. Després de ferir el mossèn salesià que cuida l'església de la parròquia, l'agressor ha anat a la de La Palma. Allà ha llançat uns ciris a terra, també crucifixos petits i en passar al pati on els germans de la confraria estaven netejant el pas del Natzarè (tradicional de la Setmana Santa andalusa), ha estat quan el sagristà s'ha enfrontat a ell. El magribí ha sortit corrents amb el sagristà al darrere, però a la plaça l'individu s'ha regirat i l'ha matat, segons la mateixa font.

El president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno (PP), ha qualificat el que ha passat de "terrible i punyent" i ha condemnat l'atac, alhora que ha demanat "prudència" indicant que "s'estan investigant els fets". "La intolerància mai no tindrà cabuda a la nostra societat", ha afegit a Twitter. Moreno ha confirmat al seu missatge que la víctima mortal és un sagristà i que un mossèn ha resultat ferit.