El futur primer secretari dels socialistes, Salvador Illa, continua dibuixant el seu PSC per després de ser ratificat com a líder del partit aquest cap de setmana. Després de proposar que Miquel Iceta presideixi el partit i Núria Marín passi a ser la vicepresidenta, aquest dijous ha revelat tres noms més per a la seva executiva: que el professor i doctor en Economia Francesc Trillas continuï com a secretari d'Economia de la formació; l'exsenadora Elia Tortolero, de portaveu; i el Secretari General d'Indústria i Pime del govern de Pedro Sánchez, Raúl Blanco, com a secretari d'Indústria, Energia i Transició Digital.

A través d'un tuit, el líder dels socialistes ha agraït el seu compromís a tots tres i ha reivindicat que "un finançament just i la prosperitat compartida són clau per a Catalunya".

Trillas ha agraït a Illa la confiança també a través de Twitter: "Un honor animar un notable grup de persones del partit i de fora que empenyen per un projecte de prosperitat compartida i sostenible que li doni a Catalunya el govern que es mereix!". Trillas és professor al departament d'Economia Aplicada de la UAB, i va ser fundador de Federalistes d'Esquerres i membre de la seva Junta entre els anys 2013 i 2018, a més de regidor a Barcelona entre el 1991 i el 1995.

Tortolero ha afirmat que entoma "aquesta proposta de nou càrrec amb responsabilitat i il·lusió, per treballar amb l'objectiu que el PSC tornem a governar Catalunya". L'exsenadora és actualment tinent d'alcalde de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i primera secretaria del PSC del Bages, Berguedà i Solsonès.

Per la seva banda, Blanco, abans d'ocupar el càrrec que té al govern espanyol, havia sigut director de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i gerent d'Estratègia Industrial de la Generalitat.

L'aval d'Iceta

Iceta ha avalat la proposta d'Illa, també a través d'un tuit. "Magnífiques propostes, Salvador Illa com a primer secretari electe del PSC està configurant un equip de primera i confirma la nostra voluntat col·lectiva de governar Catalunya", ha escrit.

Si tot va com està previst, Illa serà ratificat aquest dissabte com a primer secretari del PSC, després que ja estigui exercint com a líder de la formació des de les eleccions del 14-F. L'objectiu d'aquesta nova etapa és aconseguir governar Catalunya, tal com diu l'eslogan del congrés

 

Imatge principal: el futur primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el seu predecessor, Miquel Iceta / Foto: ACN