Arriba una nova proposta per al Congrés Extraordinari que el PSC celebrarà aquesta cap de setmana. Aquesta arriba de la mà del secretari electe dels socialistes catalans, Salvador Illa. El cap de l'oposició ha proposat al seu partit que la presidència de la formació l'ostenti Miquel Iceta, actual ministre de Cultura i Esports, i la vicepresidència recaigui sobre Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat. 

L'exministre de Sanitat ha defensat la seva proposta en unes d'alteracions que el PSC ha fet públiques aquest dimecres. Illa ha considerat que Iceta i Marín formarien "tàndem i un òrgan molt rellevant" de la Comissió Executiva a l'esfera de la Presidència. En les seves declaracions, també ha exposat que confia en el fet que els delegats del partit recolzin aquesta proposta en el Congrés Extraordinari de la formació. 

El focus sobre Iceta

En el seu missatge, Illa ha estat molt clar: Iceta ha de ser un referent. "Sempre ha estat un referent", ha subratllat en referència a l'actual ministre de Cultura i Esports. L'ha considerat com a tal ressaltant les seves qualitats com a polític. 

Iceta pot seguir sent un pes fort dins del partit socialista, però Marín es troba en un moment més delicat, com escata l'ACN.  Està sent investigada -juntament amb 14 persones més, entre les quals alts càrrecs municipals i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras- per malversació de fons públics, omissió del deure de perseguir delictes, prevaricació, apropiació indeguda, administració deslleial i falsedat documental al Consell Esportiu de l’Hospitalet.

La ratificació d'Illa

Sota el lema Governar Catalunya, Som-hi!, els socialistes catalans es conjuren aquest cap de setmana per celebrar un congrés extraordinari en què, entre altres coses, es ratificarà Salvador Illa com a primer secretari, en substitució de Miquel Iceta. El congrés, que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), arrencarà dissabte al matí i acabarà diumenge al migdia amb la cloenda del president del govern espanyol, Pedro Sánchez

Marín ha manifestat que amb aquest congrés "s'engega la maquinària socialista que ha de dur el PSC a governar" i ha assegurat que "es conjura tot el socialisme català per construir una alternativa al Govern, que acabi amb la dinàmica de blocs i divisió". La dirigent socialista ha reclamat que Catalunya "progressi i tingui benestar" i que es governi "per un millor finançament i uns serveis públics reforçats".

 

Imatge principal: Salvador Illa, Miquel Iceta i Núria Marín en una roda de premsa / ACN