La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha informat que aquest divendres al matí el PSC ha enviat una carta als grups per iniciar al setembre "la renovació dels 112 càrrecs de 28 organismes diferents, pendents per part del Parlament".

En declaracions a Segur de Calafell (Baix Penedès) després d'una reunió del 'Govern alternatiu' del PSC, ha destacat que entre els organismes pendents de renovació hi ha el Síndic de Greuges, la Junta de Museus de Catalunya i els Consells Socials d'universitats catalanes.

alicia romero govern alternatiu - acn

La portaveu del PSC, Alícia Romero, a l'atenció als mitjans a Segur de Calafell (Baix Penedès) / Foto: ACN

"Estan pendents des de fa gairebé més de dues legislatures. No podem ser crítics amb el bloqueig que hi ha al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i no ser responsables des de Catalunya els grups parlamentaris amb fer aquesta renovació", ha afegit.

En el text de la carta, han cridat a la resta de grups a iniciar els contactes a fi de "procedir a fer les designacions corresponents, amb l'objectiu compartit de millorar les institucions catalanes i prestigiar-les".

 

"Tots som conscients que a causa de la demora en les designacions aquestes institucions catalanes es veuen greument afectades, tant pels problemes de funcionament com per la conseqüent pèrdua de legitimitat, ja que els principis d'independència i imparcialitat es veuen alterats", han indicat.​

"Volem donar un impuls al procediment de designació i renovació dels càrrecs públics, que correspon de fer al Parlament, i fer-ho amb garanties d'Igualtat, transparència i acord respecte a les persones candidates que passaran a formar part d'aquestes institucions. Hem de tenir te capacitat de designar els millors candidats i candidates seguint els principis de mèrit, capacitat, professionalitat, pluralisme i paritat", han afegit.

Govern "condicionat per la CUP"

D'altra banda, Romero ha acusat el Govern d'estar "massa condicionat per la CUP", després d'aprovar-se al ple d'aquesta setmana crear una comissió per avaluar el model policial de Catalunya, i l'ha apressat a ser més valent i ambiciós.

Per a ella, és un error traslladar la defensa de Mossos des de la Conselleria d'Interior fins al gabinet jurídic de la Generalitat, perquè "no és la mateixa defensa la que necessita un administratiu que la que necessiten els Mossos".

Finalment, ha demanat prudència a la ciutadania, després dels recents incendis a Catalunya, ja que "la majoria són provocats", per la qual cosa ha demanat de prendre consciència quan s'està a prop del bosc.

 

Imatge principal: Reunió del 'Govern alternatiu' a Segur de Calafell (Baix Penedès) / Foto: PSC