Quan les negociacions entre el Govern i la CUP s'intensifiquen a pocs dies perquè els pressupostos s'aprovin al Consell Executiu i es presentin al Parlament, el líder del PSC, Salvador Illa, continua insistint en el seu oferiment per negociar-los tot plantejant un dilema al president de la Generalitat, Pere Aragonès. "O pressupostos amb els radicals o pressupostos amb justícia social. La pilota està a la teulada d'Aragonès", ha plantejat el líder dels socialistes catalans en una atenció als mitjans des de Reus (Baix Camp) acompanyat del portaveu del partit a la ciutat, Andreu Martín; la diputada al Congrés Sandra Guaita i la diputada al Parlament Rosa Maria Ibarra.

"És important que a Catalunya tinguem pressupostos. En els darrers sis anys només n'hem aprovat dos i sempre fora de termini", ha lamentat. Per a Illa, el Govern només té dues opcions: la que passa per aprovar-los amb el suport de la CUP o la que passa per aprovar-los amb la seva formació. Sobre la primera, Illa ha aclarit que "és la via equivocada" perquè "Catalunya no està per la radicalitat, sinó per la centralitat". 

Tot i això, Illa ha reconegut que no hi ha negociacions formals ni tan sols contactes informals i ha reiterat que la seva posició és aquesta i que a qui li toca moure fitxa és a l'Executiu del president Aragonès.

Illa, que també ha visitat el Port de Tarragona i ha mantingut una trobada amb els responsables del Projecte Cal·lipolis i una reunió amb els dirigents de la Cambra de Reus, no s'ha volgut mullar sobre si el Govern arribarà finalment a un acord amb els anticapitalistes.

salvador illa cambra comerç reus - psc

Illa, en la seva trobada amb els dirigents de la Cambra de Comerç de Reus / Foto: PSC

Agraïment a ERC

Preguntat sobre el fet que ERC hagi facilitat la tramitació dels pressupostos espanyols, Illa ho ha lloat i ho ha qualificat de gest de "responsabilitat i sentit comú". "En el moment postpandèmic en què estem hi ha moltes necessitats i hem d'estar a l'alçada", ha assegurat.

Pel que fa a la renovació dels 112 càrrecs designats pel Parlament, Illa ha insistit en la predisposició del seu grup i ha explicat que hi ha reunions de treball entre els diferents grups. També ha recordat que una resolució aprovada per la Cambra els posa de termini per fer-ho abans d'acabar l'any.

Pel que fa a la Junta de Seguretat de Catalunya que s'està reunint avui a Barcelona després de tres anys des de l'última vegada que es va convocar, Illa ha revelat que hi haurà "acords rellevants". La reunió estarà encapçalada pel ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, el president Aragonès i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena.

 

Imatge principal: el líder del PSC, Salvador Illa, atén els mitjans des de Reus / Foto: ACN