El número u al Congrés per Barcelona de Vox, Ignacio Garriga, serà també el candidat a l'alcaldia de Barcelona de la formació d'extrema dreta. Així ho ha confirmat aquest dilluns el mateix Garriga a través del seu compte de Twitter. "Un honor i un privilegi", ha valorat.

"Molt agraït a Vox i a Santiago Abascal per la confiança. Representaré Espanya a Barcelona i Barcelona al Congrés. Alliberarem Barcelona del marxisme i del separatisme! Recuperarem Barcelona i serà un referent", ha afegit Garriga en el tuit.

La majoria d'enquestes publicades fins ara donen entre un i dos diputats al partit d'extrema dreta per les eleccions generals del 28 d'abril, fet que fa molt probable que Garriga acabi sent elegit diputat a les corts espanyoles. Així doncs, de ser així, Garriga haurà de compaginar la seva feina a la cambra espanyola amb les eleccions municipals del 26 de maig i, en cas de ser escollit, amb les funcions a l'Ajuntament de Barcelona.

En els últims dies, la formació ultra ha donat a conèixer altres candidats per les eleccions que se celebraran a tot l'Estat el pròxim 26 de maig. El secretari general del partit i punta de llança de l'acusació popular al judici al procés, Javier Ortega Smith, serà el candidat a l'Alcaldia de Madrid i el periodista Hermann Tertsch formarà part de les llistes a les eleccions europees​.