El partit d'ultradreta Vox ha fitxat el periodista Hermann Tertsch, de l'ABC, per a les eleccions europees del 26 de maig. El cap de llista serà Jorge Buxadé, membre de la direcció nacional del partit.

El periodista estaria situat als llocs de sortida en les llistes del Parlament Europeu, segons ha avançat aquest diumenge El Mundo. Tertsh estaria en les cinc primeres posicions, una posició que li dóna moltes possibilitats de ser elegit, tenint en compte que Podemos el 2014 va obtenir cinc eurodiputats amb un 8% i que les enquestes atorguen Vox entre el 10 i el 12%.

Les candidatures per a les municipals, autonòmiques i europees hauran d'inscriure's aquest dilluns com a últim dia de termini, i en els propers dies es coneixeran les llistes completes de la formació, encara que Vox ja ha avançat als seus candidats a la capital, on Rocío Monasterio anirà com a cap de llista a la Comunitat de Madrid i Javier Ortega Smith com candidat a l'Alcaldia de Madrid.

Aquesta Setmana Santa, Tertsch ha publicat més d'un tuit a les seves xarxes socials en contra del president Pedro Sánchez.