Ja ho havia anunciat i, només un dia després de reunir-se amb el president Quim Torra, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha visitat aquest matí Jordi Cuixart i Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real. "Jo volia visitar els Jordis des de fa molt temps, però volia esperar el moment adequat", ha subratllat.

De fet, la visita, que ha durat una hora, només ha estat amb el líder d'Òmnium, que el defineix com a un "líder moral per a Catalunya", però sí que ha pogut saludar breument Sànchez que estava en aquell moment amb Marta Pascal.

Iglesias ha insistit en una entrevista a TV3 en la idea que "no haurien de ser a la presó" perquè considera que "el conflicte amb Catalunya s'ha de resoldre democràticament", però també perquè, segons el seu parer, "no és sensat que a Espanya hi hagi presos polítics". De moment, però, i sobre el fet que el president espanyol, Pedro Sánchez, contempli l'opció de l'acostament dels presos, el líder de Podemos ha vaticinat que podria produir-se cap al setembre.

Ara bé. Iglesias ha matisat que "tot i que se'ls apropi, crec que els demòcrates han de defensar la seva llibertat" perquè "a Europa no es veu amb bons ulls que al nostre país hi hagi presos de consciència", al mateix temps que ha volgut deixar ben clar que "amb Catalunya es dialoga, no s'apliquen mesures excepcionals". Precisament per això, ha posat damunt la taula que el que cal fer és "seure i aprofitar que hem fet fora el PP del govern".