Pablo Iglesias segueix en campanya, les enquestes li pronostiquen un fracàs però és un dels clars protagonistes d'aquestes eleccions madrilenyes pel proper 4 de maig. El líder d'Unidas- Podemos titlla "d'enorme error" que el primer secretari del PSC i actualment ministre de Política Territorial, Miquel Iceta, compartís pancarta amb Vox a les manifestacions del 2017 contra el procés independentista, en declaracions a RAC1.

Iglesias ha celebrat que finalment "per sort o per correlació de forces, els socialistes no tenen cap opció de plantejar que els seus aliats poden sortir de la fotografia de Colón". Unes dures declaracions que confronten amb la idea de sumar totes les forces d'esquerra madrilenyes i que el candidat Ángel Gabilondo, li va demanar públicament.

Iglesias però, insisteix: "La nostra força política sempre ha estat al costat de la democràcia malgrat les hòsties que ens hem endut". També ha rebatut les crítiques del PP i de Vox, que l'acusen d'haver introduït la "violència" a la campanya: "T'envien quatre bales, i el responsable de la violència ets tu", ha ironitzat.

El líder de Podemos s'ha mostrat molt dolgut amb les manifestacions de les candidates del PP i de Vox, que han assenyalat a Iglesias com el culpable que la campanya graviti entorn de les amenaces. "Clar, la culpable de la violació és la dona que va en minifaldilla; t'envien quatre bales i el responsable de la violència ets tu; t'assetgen al domicili, i el responsable de la violència ets tu; amenacen la teva companya i el responsable de la violència ets tu; has de canviar d'escola infantil els fills i el responsable de la violència ets tu".

No s'oblida d'Ana Rosa

Iglesias ha afirmat que es va presentar a les eleccions de Madrid entre altres coses "pel que representa el perill real del feixisme al nostre país", que "és un problema a Espanya, i no només des de l'àmbit polític, sinó periodístic".

I ha tornat a assenyalar a la presentadora de Telecinco Ana Rosa Quintana, que "repeteix paraula per paraula el discurs del PP i de Vox", i a Eduardo Inda. "Inda està condemnat per mentir, i malgrat això a les televisions espanyoles cap mitjà té més presència que Ok Diario", ha afirmat.

Segons el líder de Podemos, les amenaces que han rebut membres del govern demostren que "no es va tallar" amb el feixisme "quan s'havia de tallar", com quan un "membre de la seguretat de Vox" disparava a cartells amb membres del govern. "Si els feixistes se senten impunes per fer determinades coses passa el que passa". 

Foto de portada: Iglesias en connexió amb RAC1.