L'encara vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias, s'ha hagut de sotmetre avui a una votació de les bases d'Unidas Podemos per tal de ratificar la seva candidatura a les eleccions autonòmiques de Madrid del pròxim 4 de maig. Tot i que les bases han avalat el salt d'Iglesias a la política autonòmica, només ha mobilitzat a un 44% dels inscrits

En total, ha rebut el suport de 12.820 militants del partit, és a dir, el 95,48% dels 13.427 que hi han participat, mentre que 607, el 4,52%, han votat en blanc.

Els inscrits de Podemos també han ordenat la papereta de Pablo Iglesias, l'única que ha obtingut punts i que després haurà d'arribar a un acord amb Esquerra Unida.

Podemos parla d'una "mobilització rècord"

Segons fonts de la formació, Podemos té 99.482 inscrits a la Comunitat de Madrid, però només 30.262 són verificats, és a dir, que tenen dret a participar en el procés, i entre els quals ha votat aquest 44% de les bases.

Tot i això, Podemos ha defensat aquesta participació com una "una mobilització rècord de la militància tenint en compte que les primàries han durat tan sols dos dies a causa de l'avançament electoral".

Els morats ara han de fer forat a la seva llista a perfils independents com el de l'activista antidesnonaments Alejandra Jacint o el de professor Agustín Moreno, que ha anunciat aquest diumenge la seva candidatura a Twitter. 

La resta de candidats 

Darrere d'Iglesias figuren com a més votats l'actual portaveu a l'Assemblea de Madrid, Isa Serra, i el secretari general de la formació a la regió, Jesús Santos

Les cinc primeres posicions les completen l'actual diputada a l'Assemblea de Madrid, Carolina Alonso (com a número tres), la fins ara cap de l'Institut de la Dona i actual diputada a l'Assemblea de Madrid, Beatriz Gimeno (número quatre) i finalment, el cap de gabinet d'Iglesias, Julio Rodríguez.  

El 57% dels madrilenys aproven la gestió d'Ayuso 

Pablo Iglesias es presentarà a les eleccions per intentar desbancar l'actual presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso. Tanmateix, sembla que la líder del PP a Madrid té una gran popularitat entre la població, tot i les alarmants xifres de contagis a la regió.

Segons el baròmetre de La Sexta Noticias, el 56,8% dels madrilenys aprova la gestió d'Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid, d'aquesta manera obté un aprovat de nota mitjana en la seva gestió, tot i que la suspenen en matèria social (4,74) i sanitària (4,69), marcada per la crisi del coronavirus. D'acord amb aquest estudi, l'equip de Govern d'Ayuso a Madrid rep una valoració mitjana d'un 5,21. 

El 40% dels contagis per coronavirus es produeixen a la Comunitat de Madrid i lidera les pitjors xifres de tot l'Estat espanyol. Malgrat tot, és la comunitat autònoma amb les restriccions més laxes: toc de queda a les 23 h, restauració oberta a les nits i festes descontrolades que, més enllà de les celebrades de forma il·legal en domicilis particulars, ja ocupen els principals carrers de la ciutat sense cap mena de control.
 

 

Imatge principal, Pablo Iglesias / EFE