Després d'anunciar que abandonarà el govern espanyol per presentar-se a les eleccions a l'Assemblea de la Comunitat de Madrid, l'encara vicepresident segon, Pablo Iglesias, ha assegurat que acceptaria no ser el líder de la candidatura amb Más Madrid i Izquierda Unida si els inscrits així ho decidissin en unes primàries, de fet ha assegurat que estaria encantat de ser el número 2.

Alhora, a més de demanar primàries, el líder de Podemos, ha convidat a Más Madrid, formació liderada per l'exnúmero 2 de Podemos Íñigo Errejón, a crear una candidatura unitària per així ser encara més forts els pròxims comicis del 4 de maig. 

En una entrevista a El Intermedio, Iglesias també ha assegurat que si les esquerres, juntament amb el PSOE, juguen bé els seus papers i Ángel Gabilondo, candidat socialista, aconsegueix seduir l'electoral de Ciutadans, podrien aconseguir que Ayuso no fos la pròxima presidenta de la Comunitat i així "poder frenar els ultres".

Repetir la fórmula de Moncloa

Aquest no ha estat l'únic missatge d'Iglesias a Gabilondo. El vicepresident espanyol ha considerat que l'única manera d'evitar que Ayuso sigui la pròxima inquilina de la Casa de Correos de la puerta del Sol és reeditar el pacte entre les formacions d'esquerres, tal com van fer per arribar al govern espanyol, ja que, "ens estem jugant la democràcia a Espanya", ha considerat.

Per arribar a poder desbancar el PP, el líder de Podemos ha cridat a "ilusionar la gent d'esquerres", que considera que són majoria a Madrid, i sobretot, ha deixat entreveure que no s'han de trepitjar. De fet, ha demanat a Gabilondo anar a buscar els electors que van votar Ciutadans i PP en els últims comicis i que Más Madrid i Unidas Podemos buscaran l'electoral "de l'esquerra transformadora".

Díaz, el relleu indicat

Durant l'entrevista a La Sexta, Iglesias també ha tingut temps per parlar del seu relleu a l'Executiu, Yolanda Díaz. Segons ha assegurat, la ministra de Treball ho farà molt millor que ell liderant Podemos a l'Executiu i que és la que està més capacitada per liderar l'espai d'Unidas Podemos d'ara endavant.

Sobre la seva marxa, ha reiterat que, en política, cadascú ha d'estar on és més útil i que ell, ara mateix, és més útil a la Comunitat de Madrid que al govern espanyol. I, preguntat per si aquesta aventura surt malament, ha conclòs que ell anirà on els seus companys de partit li diguin, sigui quina sigui aquella posició.