L'organització antirepressiva Alerta Solidària ha aconseguit identificar el subinspector de la Policia Nacional que va causar les ferides als dits de la mà a la jove que va denunciar tocaments de la policia en la jornada del referèndum de l'1-O a l'institut Pau Claris de Barcelona.

La identificació d'aquest subinspector ha estat possible arran d'un informe, al qual ha tingut accés EfeEl titular del jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investiga més de 230 denúncies presentades per lesionats per les càrregues de l'1-O a Barcelona, va requerir a la Policia que li facilités la identificació dels agents, detallant els centres de votació en els quals van actuar, el seu número de carnet professional i el número operatiu que porten els antiavalots al seu uniforme.

Amb aquesta informació, l'advocat Xavier Monge, d'Alerta Solidària, que representa Marta T., la noia que va patir lesions als dits de la mà i que també ha denunciat tocaments, ha aconseguit identificar el subinspector que suposadament va lesionar la dona, ja que disposen d'imatges de vídeo en les quals apareix el seu número operatiu a l'esquena del seu uniforme.

Creuant la informació del número d'uniforme amb el de placa, el lletrat ha aconseguit identificar el subinspector, pel que ara demanarà al jutge que citi a declarar al policia com a investigat, segons ha precisat Monge. L'advocat ha valorat de forma "molt positiva" haver pogut dur a terme aquesta identificació, ja que està convençut que permetrà prosseguir amb la investigació oberta arran de la querella interposada per Marta T.

L'advocat d'Alerta Solidària ha demostrat a més la seva "perplexitat" davant del fet que la Policia Nacional hagi afirmat en un altre informe que els agents van haver de carregar arran de la "violència" dels concentrats davant els punts de votació, i ha assegurat que el dispositiu policial es va dimensionar preveient una "jornada caòtica i violenta", malgrat que la reacció ciutadana va ser "pacífica".

El jutge que investiga les càrregues va desestimar el passat 23 de novembre la pretensió de la Fiscalia d'arxivar tots els casos de ferits que encara no havien denunciat i va anunciar que es posaria en contacte amb ells, directament o a través de la Policia, per oferir-los la possibilitat d'emprendre accions.