El líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que coincideix amb l'informe dels lletrats del Parlament que avala el president de la Generalitat, Quim Torra, com a president, i que rebutja que la Junta Electoral Central (JEC) decideixi sobre el president.

"El criteri dels lletrats és molt rellevant. Jo vull defensar les institucions catalanes i coincideixo força amb el que diuen", ha expressat el socialista en una entrevista a Els Matins de TV3, i ha defensat que la JEC no pot inhabilitar Torra.

Sobre l'indult als polítics a la presó, Iceta ha assegurat que el nou govern espanyol examinaria les peticions que arribessin, i ha defensat que la dreta ja no pot dir que als presos "els surt gratis", perquè han passat dos anys a la presó i han complert part de la pena.

Una negociació més oberta

Pel que fa al nou govern espanyol de coalició, Iceta ha dit que "la negociació amb Catalunya es farà de manera més oberta, i reconeixerà la qüestió", i que és lògic que sigui el president, Pedro Sánchez, qui la lideri.

A més a més, ha defensat que el nou executiu espanyol està intentant que la creació de més ministeris "no generi més despeses", i ha dit que decisions com que el socialista Salvador Illa sigui el nou ministre de Sanitat mostren el moment excepcional que es viu.

Suplicatori per a Puigdemont i Comín

Sobre la posició dels socialistes al Parlament Europeu quan arribi el suplicatori del Tribunal Suprem per aixecar la immunitat parlamentària del president Carles Puigdemont i del conseller Toni Comín, el líder del PSC ha indicat que caldrà estudiar-lo i decidir: "Els diputats no estan subjectes a un mandat imperatiu, pot haver-hi vots particulars".

"En la votació del suplicatori al Parlament Europeu votarem el que decideixi el Grup Socialista. Prevaldrà el criteri que tothom és igual davant la llei. Immunitat no és impunitat", ha resolt Iceta.

Amb tot, el líder socialista ha defensat que l'exministra de Justícia Dolores Delgado sigui la nova fiscal general de l'Estat per la seva experiència, i ha assegurat que la Fiscalia és autònoma: "La Fiscalia ha de poder marcar el seu propi criteri. Ningú no es pot deixar portar pel fet que Delgado vingui del Ministeri de Justícia".