Les accions dels CDR no són terrorisme. Així ho creu el líder del PSC, Miquel Iceta, que s'ha afegit a les crítiques de l'independentisme per aquesta acusació de l'Audiència Nacional. El primer secretari dels socialistes catalans s'ha mostrat sorprès pels delictes que s'atribueixen a dos membres de l'organització.

"Hem vist talls de carreteres, actuacions en autopistes, pintades vandàliques en algun local, però terrorisme no", ha exposat Iceta sense indici de dubte. En una entrevista a RNE, el primer secretari dels socialistes catalans ha negat aquest supòsit encara que sí que ha opinat que els CDR pretenen "subvertir l'ordre constitucional", tal com exposa de l'article 573 del Codi Penal amb referència al supòsit de terrorisme.

Iceta ha exposat sorpresa per les acusacions dels detinguts ahir després de la llarga experiència de terrorisme que ha hagut de patir el país. Segons el socialista, a Espanya es tendeix a "associar" terrorisme amb ETA i el gihadisme, per la qual cosa ha demanat que se sigui curós a l'hora d'atribuir aquest delicte a la causa independentista. Davant d'aquesta situació, per Iceta és indispensable que la fiscalia apliqui la llei des del "rigor" i ha posat en relleu que, a parer seu, la justícia espanyola és "garantista".

Puigdemont i la delegació del vot

D'altra banda, Iceta ha assegurat que el PSC no posarà cap obstacle perquè Puigdemont pugui mantenir la delegació del vot al Parlament. El líder dels socialistes ha mostrat dubtes sobre autoritzar-la, tot i que ha admès que "Puigdemont no és plenament lliure, sinó que està a disposició de la justícia alemanya, i d'alguna manera la seva situació es pot equiparar" als empresonats a Espanya, per la qual cosa ha dit que els socialistes no posaran "més obstacles", a l'espera d'un eventual posicionament del Tribunal Constitucional.

Iceta ha assenyalat que, atès que "el més probable" és que el Suprem no autoritzi que Jordi Sànchez es presenti a la investidura, "el més lògic és que el ple de divendres no es produeixi", ja que "correspon fer una investidura efectiva".